Amatör Küme Maçında Futbolcuları Darp Ettiler

Bursa'nın Gemlik ilçesinde oynanan amatör küme maçında hakemin maçı 5 dakika fazla uzatmasının ardından çıkan olaylarda sahaya giren seyirciler, futbolculara saldırdı.

Olayda 4 futbolcu ve antrenör yardımcısı yaralandı

Gemlik Atatürk Stadı'nda oynanan Gemlik Çotanak ve Mudanya Bordospor takımlarının karşı karşıya geldiği karşılaşmada, her iki takımdan 2'şer sporcunun kırmızı kart görmesi ve maçın uzamasıyla ortam gerildi. İddiaya göre, Gemlik Çotanakspor oyuncularından biri Mudanya Bordosporlu bir oyuncuya karşılaşma esnasında yumruk attı. Bunu gören hakem ise Gemlik Çotanaksporlu oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. Mudanya Bordospor takımının 2-1 üstün olduğu karşılaşmada ev sahibi takım oyuncusunun kırmızı kart görmesini hazmedemeyen taraftarlar aniden sahaya girdi. Yeşil sahanın bir anda karışması üzerine polis ekipleri devreye girerken, taraftarlar rakip takımın futbolcularına saldırdı. Olayda Mudanya Bordospor'dan Onur Üçüncü, Hakan Karakaya, Erkan Selvi, Harun Yıldız ve Antrenör Yardımcısı Özgür Altıntaş yaralandı. Yaralılar sahaya gelen ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı

Olaydan sonra yaptığı açıklamada saldırıyı kınayan Mudanya Bordospor Başkanı Nuri Samast, maçtan evvel kendilerine yapılacak bu saldırıyı duyduklarını söyledi.

Bunun üzerine yetkili mercilere dilekçe verdiklerini belirten Samast, "Biz maça bir hafta kala Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat edip, maçta tansiyonun yüksek olacağını belirterek güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedik. Maç başladıktan sonra korkulan başımıza geldi. Sahaya inen ev sahibi takımın taraftarları oyuncularımıza saldırdı" dedi

Maçın sonucunun hakem ve gözlemci raporlarıyla belli olacağını ifade eden Samast, maç sonucundan daha çok futbolda yaşanan bu çirkin saldırının hafızalarda kalacağını söyledi.

Bu olaylardan sonra gereken cezaların verilmemesi halinde ligden çekilmeyi düşündüklerini söyleyen Samast, futbola kan bulaştıranları şiddetle kınadıklarını belirtti.

Kaynak: İHA