Gökçepınar Çilek ve Kiraz Festivali

Samsun'un Canik ilçesi Gökçepınar köyünde Çilek ve Kiraz Festivali düzenlendi.

Gökçepınar Çilek ve Kiraz Festivali
Gökçepınar köyünde bu yıl 12.'si düzenlenen Çilek ve Kiraz Festivali büyük ilgi gördü. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e festivale gelenler büyük ilgi gösterdi. Başkan Genç, "Burada birlik beraberlik örneği sergileniyor. Bir olursak beraber olursak başaramayacağımız iş yok" dedi.

Festivalde 'Canik'in mimarı' diye anılan Başkan Genç, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Festivaller bizim en önemli gelenek göreneklerimizdendir. Hepimizin tek gayesi var, o da şehrimizi, ülkemizi daha yukarıya taşımak. Hep birlikte ortak akılla çok şeyler yapabiliriz. Şehrimiz için, ülkemiz için üretmeliyiz. Birlik beraberlik içerisinde başaramayacağımız iş olmaz" diye konuştu.

Festivale katkılarından dolayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti eski İl Başkanı Adem Güney ve AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu'na plaket taktim edildi.

Festival'de 13 kişinin yarıştığı ağalık yarışmasında ise Nacı Yılmaz, Festival Ağası seçildi. Kiraz ve çileklerin görücüye çıktığı festivalde gün boyunca yerel sanatçılar söyledikleri şarkılarla vatandaşları eğlendirdi .
Kaynak: İHA