Geleneksel 22. Karapürçek Yağlı Güreşleri Başladı

"Anadolu'nun Kırkpınarı" olarak adlandırılan Geleneksel 22. Karapürçek Yağlı Güreşleri yaklaşık 800 güreşçinin katılımıyla başladı.

Gün boyu devam edecek olan güreşlerde, her kategoride güreşçi er meydanında ter dökecek. Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 22.'si düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri başladı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği geleneksek güreşlerde ise yaklaşık 800 güreşçinin yeraldığı öğrenildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in tribünden izlediği geleneksel güreşler, "Anadolu'nun Kırkpınarı" olarak adlandırılıyor.

Sabah saatlerinde miniklerin güreşleriyle başlayan organizasyonda, kategorisine göre başarılı olanlara çeşitli ödüller verilecek. Güreşlerle ilgili bilgi veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, hemen hemen Kırkpınar'a katılan bütün pehlivanların Karapürçek'e güreşmek için geldiklerini belirterek, bu organizasyonu ise 20 yılı geçkin bir süredir Altında Belediyesi'nin organize ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden seyircilerin de güreşleri izlemek için Karapürçek'e geldiğini dile getiren Tiryaki, kendilerinin ata sporuna hizmet için bu organizasyonu yüklendiklerine vurgu yaptı.

Güreşçilerin tesislerden memnun olduğunu kaydeden Tiryaki, "Aslında özellikle şuanda alanın yeterli olduğu söyleniyor ama birkaç daha tribün ilave edilebilir. Bazı yıllar, gece saatlerine kadar karanlıkta güreşler yapıldı burada. Belki iki, üç güne yayılabilir bu organizasyon" diyerek, organizasyonun daha da büyüyebileceğine dikkat çekti. "Ümit ediyorum, güreş ata sporuna hizmet ediyordur bu organizasyon" diyen Tiryaki, seyircilerin ise akşam üzerine doğru daha çok ilgi göstereceğini belirtti.

Altındağ Belediyesi adına güreşen sporcuların da olduğunu belirten Tiryaki, belediyenin güreşçilerinin elde ettiği başarılardan da bahsetti. Tiryaki, güreşçilere ise son olarak, "İyi güreşen kazansın diyorum. Şikeden uzak burası bir er meydanı, inşallah iyi güreşen kazansın" diye konuştu.

Kaynak: İHA