Urganlı’da Romanlara Yapılacak Konutların Temeli Atıldı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı Belediyesi tarafından Urganlı’da yaşayan roman vatandaşlar için yaptırılacak 16 hanelik roman evlerinin temel atma törenine katıldı.

Urganlı’da Romanlara Yapılacak Konutların Temeli Atıldı
Temel atma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Urganlı protokolü ve roman vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasında konuşan Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, Urganlı’da yaşayan roman vatandaşlar için yaptırılacak 16 konuta İller Bankasından kredi çektiklerini söyledi.

Urganlı Belediyesi tarafından yaptırılacak konutların, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde yürütülen çalışmalardan biri olduğunu belirten Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, “Urganlı beldemizde evi olmayan roman vatandaşlarımız, çadır ve benzeri yerlerde kötü koşullarda yaşıyorlardı. Çok kısa zamanda bitirilerek, vatandaşlarımız günün şartlarına uygun olarak yapılan modern konutlarına kavuşacaklar” diye konuştu.

Kaymakam Günlü konuşmasında, Turgutlu ilçesi, belde ve köylerine gelen mevsimlik tarım işçileri için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Günlü, “Mevsimlik tarım işçilerinin ilçemiz ekonomisine ciddi bir katkısı olmaktadır. İlçemize gelen mevsimlik tarım işçilerimiz çeşitli belde ve köylerimizde uygun olmayan koşullarda yaşıyorlardı. İlçemize gelen 3 bin 500 civarındaki mevsimlik tarım işçimize belde ve köylerimizdeki 6 değişik noktada kalabilecekleri yerleri tahsis ettik. Bunlardan biri Urganlı beldemizdedir. Mevsimlik işçilerimiz için konteynır satın alındı. Alınan konteynırların içerisinde tuvalet ve duşlar bulunmaktadır. Ayrıca ortak kullanıma yönelik çok maksatlı çadır konuldu. Bu konteynır ve çadırların toplam maliyeti 300 bin TL olup, alt yapı hizmetlerini de tamamlandık” diye konuştu.

Roman vatandaşlar adına teşekkür konuşması yapan Şerif Ali Önal da, kendileri için zamanın şartlarına uygun olarak yapılacak modern 16 konut için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediyelerin sosyal devletin bir parçası olduğunu, sosyal devlette bu tür projelerin büyük bir önemi olduğunu belirten Vali Daşöz ise, “Devletimizin, Toplu Konut İdaresi aracılığıyla ülkemizin değişik noktalarında uygulamaya koyacağı toplu konut projeleri söz konusudur. Başkanımızı sosyal devlet anlayışı içerisinde uyguladığı projelerinden dolayı kutluyorum. Projelerin sonuçları ortaya çıktığında buradaki vatandaşlarımızın daha medeni şartlar içerisinde yaşayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Daşöz ve protokol, roman vatandaşlarla birlikte 16 konutun temelini attı.

Roman vatandaşlar temel atma töreninin ardından roman havası eşliğinde oynadılar.

Vali Daşöz ve protokol temel atma töreninin ardından Turgutlu Kaymakamlığı tarafından mevsimlik tarım işçileri için alınan ve Urganlı Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerindeki konteynır ve çadırları inceledi .
Kaynak: İHA