Ulaş Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, Miraç Kandili Dolayısıyla Kutlama Mesajı Yayımladı

Ulaş Müftüsü Hayrettin Tanrıverdi, Miraç Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tanrıverdi, tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Hz. Muhammed'in Allah'ü Teala'nın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesinin idrak edileceğini belirten Tanrıverdi, ''Recep ayının 27'nci gecesindeki bu büyük buluşma, bir büyük sırrın yaşandığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur'' ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi, Miraç'ın insanın iç dünyasına yapılan bir yolculuk olduğunu ifade ederek, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya ve oradan semaya gerçekleşen bu kutlu yolculuğun bugün insanların gönül dünyasını aydınlatan büyük bir olay olduğunu vurguladı.

Miraç'ın Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitlik olduğunu belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Bugün, insanların hırs ve tutkuları yüzünden karşı karşıya kaldığı olumsuzluklardan, anarşi ve terörden kurtulmak için Allah'ın sonsuz merhametine sığınmak için seçkin bir andır. Bu anın değerini iyi bilelim ve 'duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var' ayetine sımsıkı sarılalım.''

Tanrıverdi, ''Daha güzel bir dünya, daha erdemli ve esenlikli bir hayat için Miraç Gecesi ile bir çıkış yapalım'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Çetin Karaçoban

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA