Mehmet Sağlam: Türkçe Çocukları Stadyumları Tıklım Tıklım Dolduruyor

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Mehmet Sağlam, dünya çocuklarının 41 ile gidip stadyumları doldurduğunu vurguladı.

Mehmet Sağlam, "Bu çocuklarımızı görmeye gelen kalabalığı spor salonları almıyor. Türkiye'nin en büyük stadyumu Türk Telekom Arena saat 19.00, lakin tıklım tıklım." dedi.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış törenine katılan Sağlam, "Hakikaten Türk Telekom Arena'da harika bir manzara var. Stadyum tıklım tıklım dolu, ben bile giremedim. Bariyerlerden atlayarak girdim. Hakikaten harika bir kalabalık, harika bir heyecan var. Yani çok büyük bir organizasyon, dünya çapında bir organizasyon. 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için ülkemize gelen çocuklar, 41 ilde milyonlarca insanla bir araya geldi." ifadelerini kullandı. Çocukların gittikleri her ilde şarkı ve şiirlerini stadyumlarda okuduğunu dile getiren Sağlam, Arena'da toplanan kalabalığın kendisini şaşırtmadığını vurguladı.

Türkçe Olimpiyatları'nın 10.'sunun yapıldığını aktaran Mehmet Sağlam, şöyle devam etti: "Arkadaşların daha evvelden deneyimi var. Biz bu organizasyonu her sene daha da genişleterek illere dağıttık. Bu defa 41 ile gittiler. Gittikleri yerlerde stadyumlar doldu. Bu kalabalığı artık kapalı spor salonları almıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin aşağı yukarı büyük bölümünde bulundular. Onun yanında performanslar yaptılar. Artık final vakti. Türkiye'nin en büyük stadyumunda yapılacak. Saat 19.00'a geldi ve tüm stad doldu. "