Erzurumlu İşadamı Vehbi Orakçı'nın Doğduğu Köye Yaptıracağı 4 Derslikli İlköğretim Okulunun Protokolu İmzalandı

Erzurumlu işadamı Vehbi Orakçı'nın doğduğu köye yaptıracağı 4 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

Erzurum Valiliği salonunda düzenlenen protokol törenine, Vali Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve hayırsever işadamı, siyasetçi Vehbi Orakçı katıldı.

Vali Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 4 derslikli kaloriferli ilköğretim okulu ile bahçe duvarlarının işadamı Vehbi Orakçı tarafından yaptırılarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredileceğini söyledi.

Okula, ''Horasan Yeşilyurt Vehbi Orakçı İlköğretim Okulu'' adının verileceğini ifade eden Öztürk, eğitime yapılan yatırımların önemli olduğunu belirterek, Horasan'ın bazı köylerinde 3-4 derslikli okullara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Eğitimde, 4+4+4 sistemine geçildiği için yeni okullara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Erzurum'un buna çok ihtiyacı vardı. Horasan gibi diğer ilçelerimizde de önemli bir ihtiyaç. Can suyu oldu. İşadamlarımızı kutluyoruz'' dedi.

Bir dönem, İstanbul Belikdüzü Kurucu Belediye Başkanlığı da yapan hayırsever Orakçı da devletin sağladığı imkanlarla okuduğunu anımsatarak, eğitim merkezli, insan merkezli anlayışla çalıştıklarını söyledi.

Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde dünyaya geldiğini anımsatan Orakçı, ortaokul ve liseyi okurken çok zorluklarla karşılaştığını dile getirdi.

Bugüne kadar, öğrenci yurdu, sağlık ocağı, eğitim merkezi yapımının da arasında bulunduğu yaklaşık 136 projeyi hayata geçirdiğini ifade eden Orakçı, ''Öğrenciyken çok zorluklarla karşılaştım. Okurken, karla kapalı yollardan geçiyorduk, çok sıkıntı çektik, ama devletimizin sağladığı imkanlarla okuduk'' dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Öztürk, işadamı Orakçı ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde yapılacak, 4 derslikli, kaloriferli ilköğretim okulu, çevre tanzimi ve bahçe duvarlarının yapımı için protokol imzaladı.

Muhabir: Ayşe Yıldız / Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA