Cizre Ziraat Odası'ndan Çiftçilere Seminer

Şırnak'ın Cizre ilçe Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçilere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Cizre Ziraat Odası'ndan Çiftçilere Seminer
Cizre Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere Cizre Kaymakamı M. Ali Sağlam, Mal Müdürü Can Polat, Cizre Ziraat Odası Başkanı Behmen Yılmaz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Haşim Ekinci, Tarım Kredi kooperatifi Başkanı Bedirhan Şık, İlçe Tarım Müdürü Halit Güçle, Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Celal Vesek, Türk Kızılayı Cizre Şube Başkanı Abdulaziz Sanrı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, tarımcılığın ciddi bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, gelinen süreçte büyük iş adamlarının bile tarıma ve hayvancılığa yöneldiğini belirtti.

Seminerin düzenlenmesinin çiftçiler açısından yararlı olduğunu ifade eden Sağlam, son on yıl içerisinde devletin tarım ve hayvancılıkla geçinen çiftçilere yönelik ciddi imkanlar sağladığını ifade etti.

Cizre Ziraat Odası Başkanı Behmen Yılmaz, "Seminer sayesinde çiftçilerle ve köy muhtarları ile bir araya gelme fırsatı elde ettiklerini, bundan dolayı da büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Semineri düzenlemelerindeki amacın çiftçilerle bir araya gelip çiftçilerin sorunlarını dinleyip, sorunlarını çözmek için fikir alışverişinde bulunmak olduğunu aktaran Yılmaz, "Çiftçi kardeşlerimizle ve muhtarlarla yaptığımız bu toplantıdan dolayı çok sevinçliyim. Bir arada bulunmak çiftçilerimizin sorunlarını dile getirmek varsa çözüm önerileri sunmak için buradayız” dedi.

Cizre Ziraat Odası Başkanlığı'nın çiftçilere yönelik öğretmen evinde düzenlediği seminer karşılıklı bilgi alışverişi ile sona erdi .
Kaynak: İHA