Sarıkaya’da Gurbetçiler, Tatillerini Bağ ve Bahçe İşleri İle Değerlendiriyor

Yozgat’ın en fazla gurbetçisi olan ilçelerinden Sarıkaya’da, yıllık izinlerini geçirmek üzere başta Almanya olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen vatandaşlar, bir yandan yakınları ile hasret giderirken diğer yandan bağ ve bahçe işleri ile uğraşıyor.

Sarıkaya’da Gurbetçiler, Tatillerini Bağ ve Bahçe İşleri İle Değerlendiriyor
Hüseyin Yorulmaz (62) isimli gurbetçi, yıllardır Almanya’da yaşadığını, ancak yıllık izinlerinde memleketi Sarıkaya’ya geldiğini söyledi.

Yorulmaz, "Gurbette yıllardır memleket özlemi çekerek yaşıyoruz. Onu da senelik izinlerimizi memleketimizde geçirerek doldurmaya çalışıyoruz. Burada bağ bahçe işlerinin çapası, otunun alınması, sulaması gibi işleri yaparak bakımını yapıyoruz. Ayrıca, Yozgat’ta bulunan seradan değişik çiçek ve meyve fidelerinden alarak bağ ve bahçemizi güzelleştiriyoruz. Atalarımız boşuna söylememiş ‘bakarsan bağ bakmazsan dağ olur.’ sözü çok güzel örnek." diye konuştu.

Yozgat’ta 12 yıldır fidan yetiştiriciliği ile uğraşan Ziya Üstüntaş, çiçek ve fidan üzerine serası olduğunu, ilçeleri sürekli gezerek fidan ve çiçek satışı yaptığını belirtti.

İşlerin bu aylarda daha iyi olduğunu söyleyen Üstüntaş, "İlçemizin dışarıda gurbetçisi çok fazla, bu aylarda yıllık izinlerini geçirmek için memleketlerine gelerek bir ay boyunca burada izinlerini kullanırlar. Bu bir aylık süre içersinde bizlerden meyve fidanları ve çiçek fideleri alarak bağ bahçe işleri ile uğraşırlar. Gurbette sürekli çalıştıkları için bağ bahçe işleri ile uğraşmak onlara büyük zevk veriyor. Biz fidanların dikilmesi konusunda gerekli bilgileri veriyoruz. Yine topraklarının analizini yaptırmaları konusunda da uyarıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.