Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Budak Açıklama Yaptı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya OSB'de elektrik tüketiminde şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaşıldığını bildirdi.

OSB enerji tüketim rakamlarını değerlendiren Çetin Osman Budak, Antalya OSB'nin Türkiye'nin en çevreci organize sanayi bölgelerinden olduğunu ve üretim kapasitesindeki artışla da kendilerini gururlandırdığını bildirdi.

Antalya OSB'de bu yılın 4 aylık döneminde elektrik tüketiminin 67 milyon 935 bin 384 kilovat saatle rekor seviyeye ulaştığını kaydeden Budak, elektrik tüketiminde geçen yıla göre yüzde 7 oranında, 2010 yılına göre ise yüzde 25,2 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Budak, açıklamasında şunları kaydetti:

''Yıllar itibariyle bakıldığında elektrik tüketiminde şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştık. 2010 ve 2011 yıllarında işletmeye geçen sanayicileri de dikkate aldığımızda elektrik tüketimindeki artış 2010 yılına göre yüzde 35, 2011 yılına göre ise yüzde 13 seviyelerine ulaşmaktadır.''

Dört aylık dönem itibariyle aylık ortalama enerji tüketiminin 2010'da 14 milyon 304 bin 370 kilovat saat, 2011'de 16 milyon 896 bin 201 kilovat saat olduğuna dikkati çeken Budak, bu yıl ise tüketimin 18 milyon 300 bin kilovat saat seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

Artışın kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Budak, artışın en önemli sebeplerinden birinin de bölgedeki sanayiciye TEDAŞ'a oranla yüzde 19 indirimli enerji sağlamaları olduğunu söyledi.

Doğalgaz tüketiminde de geçen yılın aynı dönemine oranla 1 milyon 389 bin 976 metreküp artış görüldüğünü belirten Başkan Budak, şunları kaydetti:

''Gerçekleşen yeni yatırımların ve kapasite kullanım artışlarının bu gelişmeye hız kazandırdıkları hiç kuşkusuz. Ayrıca hemen hemen her firmanın kapısında yer alan 'Eleman aranıyor' ilanlarını göz önüne aldığımızda, üretim kapasitesinin daha da artma eğiliminde olmasının bölgede yaratılan istihdam miktarına da yansıyacağını söyleyebiliriz.''

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA