Antalya OSB Elektrik Tüketiminde Rekora Koşuyor

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), artan üretim gücü ile göz kamaştırmaya devam ediyor.

OSB’de üretim artışının en önemli göstergelerinden elektrik tüketimi, bu yılın ilk 4 aylık döneminde 67 milyon 935 bin 384 kilovatsaate ulaşarak rekor seviyeye çıktı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya OSB’nin üretim kapasitesindeki artışın gurur verici olduğunu söyledi.

Üretim kapasitesinin en önemli göstergelerinden birisinin tesislerin enerji tüketim miktarı oluğunu belirten Budak, bölgedeki elektrik tüketiminin rekor seviyeye ulaştığını bildirdi.

OSB’deki elektrik tüketiminde geçen yılın aynı dönemine ve aynı katılımcı sayısına göre yüzde 7 oranında, 2010 yılına göre ise yüzde 25,2 oranında artış yaşandığını aktaran Budak, şunları kaydetti: “Yıllar itibariyle bakıldığında ise elektrik tüketiminde şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştık. 2010 ve 2011 yıllarında işletmeye geçen sanayicileri de dikkate aldığımızda elektrik tüketimindeki artış 2010 yılına göre yüzde 35, 2011 yılına göre ise yüzde 13 seviyelerine ulaşmaktadır.”Dört aylık dönem itibari ile aylık ortalama enerji tüketiminin 2010 yılında 14,3 milyon kilovatsaat, 2011 yılında 16,8 milyon kilovatsaat, bu yıl ise 18,3 milyon kilovatsaat seviyesinde gerçekleşeceği bilgisini veren Budak, “İlk dört aylık bazdaki bu istikrarlı artışın sürdüğünü görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu istikrarlı artışın en önemli sebeplerinden birisi de sanayicimize TEDAŞ’a oranla yüzde 19 indirimli, sürekli ve kaliteli enerji sağlamamızdan kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.

OSB’deki doğalgaz tüketiminde de geçen yılın aynı dönemine oranla 1,3 milyon metreküp artış görüldüğünü kaydeden Budak, “Görülüyor ki sanayi üretimimiz önemli bir gelişme göstermektedir. Gerçekleşen yeni yatırımların ve kapasite kullanım artışlarının bu gelişmeye hız kazandırdıkları hiç kuşkusuz. Ayrıca hemen hemen her firmanın kapısında yer alan eleman aranıyor ilanlarını göz önüne aldığımızda, üretim kapasitesinin daha da artma eğiliminde olmasının bölgede sağlanan istihdam miktarına de yansıyacağını söyleyebiliriz.” değerlendirmesinde bulundu .