Tarsim Genel Müdürü: Sektör Reel Olarak Büyüyor

Tarım sektörünün önde gelen sigorta şirtketledinden Tarsim'in Genel Müdürü A.Bülent Bora,2012 yılının ilk çeyreği itibarıyla sektörün reel olarak büyümesini sürdürdüğünü ve bu tablonun sigortacılık sektörü açısından sevindirici boyutlarda olduğunu söyledi.

Tarsim'in Sigorta Haftası dolayısıyla yaptığı etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan A. Bülent Bora, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin, başlangıcı olan 2006 yılından bu yana, üretim verileri açısından değerlendirildiğinde, sektörün büyüme hızının üzerinde performans sergilediğinin altını çizdi. Bora, “Ülkemizde sigorta sektörü açısından ciddi bir potansiyel söz konusu. Bu sebeple toplumun bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesine hizmet eden Sigorta Haftası gibi organizasyonlar, sektörümüzü çok daha iyi noktalara taşıyacaktır.” dedi.

Bora'nın verdiği bilgiye göre Tarsim, 28 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında; İstanbul, Antalya, Adana, Ankara, Malatya ve Manisa'da bu haftaya özel olarak gerçekleştirilen pek çok organizasyona katıldı.

Etkinliklerde acenteler ve üreticilere Devlet Destekli Tarım Sigortaları uygulamaları ve Sistem’in sunduğu imkanlar hakkında bilgi verildi.