Dalaman’da ‘Baltık Village Projesi’ Hayata Geçiyor

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Litvanya ziyaretinde Baltık ülkelerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olan insanların Dalaman’a yerleşmesini amaçlayan ‘Baltıc Village Projesi’yle ilgili görüşmeler yaptı.

Dalaman’da ‘Baltık Village Projesi’ Hayata Geçiyor
Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Belediye Meclis üyesi Mustafa Değirmenci ve Selma Karakuş ile Evlendirme Memuru Sevgi Çetin Litvanya’nın başkenti Vİlnus’a yakın olan Anyksciai Belediyesi’nin daveti üzerine Litvanya’ya gitti. Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve beraberindeki heyet Dalaman’da kurulması planlanan Baltık ülkelerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olan insanların Dalaman’a yerleşmesini amaçlayan ‘Baltıc Village Projesi’ ile ilgili de görüşmeler yaptı. Anyksciai Belediyesinin düzenlediği festival etkinliklerine de katılan heyet Anyksciai Belediye Başkanlığı’nda bir toplantı yaparak daha önceden üzerinde çalışarak benimsenen Baltıc Village Projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bu projenin önemli bir proje olduğunu belirten Anyksciai Belediye Başkanı Sigutis Obelevicius “Biz Litvanya Milleti olarak ülkemizin kuzey ülkesi olması nedeniyle uzun süren kış mevsimi yaşamaktayız. İşte bu yüzden Dalaman Belediyesi ile bu projeyi kesinlikle hayata geçirmemiz gerekir. Bizler sıcak ülkeleri tercih etmek durumundayız. Dalaman Belediyesi ile 1 yıl önce Kardeş İlçe Kardeş Belediye Protokolü’nü imzaladık. Dalaman’da yaz ve kış ayların ve yılın 365 günü kalmak, yaşamak istiyoruz. Dalaman’a ziyarette bulundum. Dalamanı beğendim ve sevdim” dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’da “Biz Türkler, misafirperverlik ile biliniriz. Siz Litvanyalı Kardeşlerimizi ülkemde ve ilçemde misafir etmek aynı zamanda birlikte yaşamaktan onur ve zevk duyacağım” diye konuştu.

Baltıc Turizm Köyü projesinin biran önce hayata geçirilmesi adına Litvanya yetkililerinden sonra Letonya ve Estonya Cumhuriyetleri yetkili makamları İle de görüşmelerin ve çalışmaların yapıldığını, bu çalışmaların 3 Ülkenin Türkiye de görev yapan Büyük Elçileri ile aynı zamanda Ülkelerin ilgili Bakanlıkları ile görüşmeler yapıldığını ve bu ülkelerin desteklerini aldıklarını ifade eden Sedat Yılmaz, şunları söyledi: “Biz tüm Dünya insanlarının kardeşliğine inanıyoruz” Anyksciai Belediyesi’nin düzenlediği festival etkinliklerine Yörük kıyafetleri ile iştirak eden Başkan Yılmaz, bu kıyafetle büyük ilgi ve taktir topladı. 3 günlük yurt dışı ziyaretlerini tamamlayan Dalaman Belediyesi heyeti yurda döndü .
Kaynak: İHA