Sakarya'da Düzenlenen Etkinliğe Katılan 20 Ülkeden 70 Öğrenci, Türkçe Şarkı ve Şiirler Seslendirdi

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Sakarya etkinliği yapıldı.

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Atatürk Stadı'ndaki etkinliğinde, Kenya, Mısır, Gürcistan, Norveç, Kırgızistan ve Gana gibi çeşitli ülkelerden gelen 70 öğrenci, Türkçe şiir ve şarkılar seslendirdi.

Karadeniz yöresinden halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı etkinlikte, Arif Nihat Asya'nın ''Kubbeler'' adlı şiiri izleyicilerden büyük alkış aldı. Ganalı öğrenci grubunun kemençe eşliğinde sunduğu Karadeniz yöresi halk oyunlarının ardından sahneye davet edilen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, güzel Türkçe'nin dünyada yayılmasına öncülük edenlere teşekkür ederek, olimpiyatların 11. yılında Sakarya'da daha büyük ve daha güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlik, havai fişek gösterileri eşliğinde yurt dışından gelen öğrenciler, Sakarya Valisi Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, belediye başkanları ve sponsor işadamlarının birlikte seslendirdiği ''Yeni Bir Dünya'' şarkısı ile sona erdi.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA