'osmanlı Arşiv Belgelerinde İrak Türkleri' Sergisi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Dış Türkler Bakanlığı neden kurulmaz, anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Irak Kürtleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi'nin düzenlediği "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Irak Türkleri" sergisinin açılışı, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Karakaya tarafından yapıldı.

Bir konuşma yapan BBP lideri Destici, "Dış Türkler Bakanlığı" kurulması gerektiğini, bu bakanlığın bugüne kadar neden kurulmadığını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Bu sergide tarih gözlerimizin önüne seriliyor. Kerkük'ün nasıl elden çıktığını ve nasıl gerçekten gaflet içinde bulunulduğunu görmekteyiz. Burada hem bölgenin coğrafi yapısını, hem demografik yapısını, hem de kültürel yapısını görmek mümkün. Bize önemli bilgiler veriyor. Bunlardan birincisi, başta Kerkük ve Musul olmak üzere, Türkmen kardeşlerimizin yurtlarından edildiklerini görüyoruz" diye konuştu.

Zamanında Osmanlı İmparatorluğu'nun bölgedeki herkese sahip çıktığını dile getiren Destici, Osmanlı'nın herkese eşit mesafede yaklaştığını söyledi.

Sergide, hükümeti temsilen birini görmüş olmayı istediğini belirten Destici, "Yüzlerce milletvekilini burada görmek isterdim. Hükümetin ilgisizliği 1900'lü yılların başlarındaki ilgisizliğin benzeri. Irak Türkmenleri yok sayılıyor" dedi.

Serginin açılışına, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türk-Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise çelenk gönderdi .
Kaynak: İHA