Korunmaya Muhtaç Çocuklar İçin Yetenek Seçimi Yapıldı

Adıyaman'da korunmaya muhtaç çocuklar için yetenek seçimi yapıldı.

Spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlardaki ''Korunmaya Muhtaç Çocukların Spor İle Topluma Kazandırılması'' projesi kapsamında, Adıyaman'da yetenek taraması, eğitim ve yönlendirme süreçlerini içeren uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Adıyaman Erkek Yetiştirme Yurdu Spor Salonu'nda Herkes İçin Spor Federasyonundan gelen 50 kişilik profesyonel ekip tarafından 200 çocuğun katıldığı yetenek taraması yapıldı.

Yetenek taramasında, uzun atlama, dikey sıçrama, esneklik, çabukluk, sağlık topu fırlatma, 20 m. Sprint, kulaç uzunluğu, boy kilo ölçümleri gibi testler yapıldı. Yapılan taramalar sonunda çocukları fiziksel yeteneklerine göre branş seçimleri yapılacak, aynı sonuçlar doğrultusunda çocukların olası sağlık sorunları erken teşhis edilecek.

Proje ile ilgili bir açıklamada bulunan Herkes İçin Spor Federasyonu Prof. Dr. Erdal Zorba, bu projede amaçlarının, korunmaya muhtaç çocukların içerisinden şampiyonlar çıkartmak olduğunu belirterek, yaptıkları yetenek taramasında dünyadaki en gelişmiş elektronik aletlerle, teknik ölçümlerle çalıştıklarını ifade etti.

Yapılan yetenek testlerini ve de ölçümlerini yerinde inceleyen Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, ''Görüyorum ki, burada yapılan tüm çalışmalar tamamen bilimsel ve uzman kişilerce yapılmakta. Bu nedenle projenin yararlı olacağını düşünüyorum'' dedi.



-Gambiyalı İş adamlarından Başkan Büyükaslan'a ziyaret-

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu 'un ''Dünya Ticaret Köprüsü'' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen ve Adıyaman Sanayici ve Genç İş adamları Derneği'nin daveti üzerine Adıyaman'a gelen Gambiyalı iş adamları, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret ettiler.

Nezaket ziyaretinde, ASGİAD Şube Başkanı Fatih Bilgiç'in eşlik ettiği Gambiyalı heyete, Başkan Büyükaslan, üzerinde belediye logosu bulunan plaketi takdim etti.

Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olduğuna vurgu yapan ASGİAD Şube Başkanı Bilgiç, TUSKON yapmış olduğu faaliyetlerle, dünya ticaret köprüleri ve iş geliştirme platformlarıyla Türkiye'nin koymuş olduğu bu ihracat hedefine çok önemli katkıda bulunan bir konfederasyon olduğunu belirterek, ASGİAD olarak TUSKON'u Adıyaman da temsil ettiklerini söyledi.

Son yıllarda Türkiye'nin ihracat alanında atak yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, ''Ülkemizin hem kendi bölgesinde, hem de dünyada hissedilir derecede ağırlığı bulunmaktadır. Bu anlamda birçok gönüllü kuruluşun katkıları olduğunu bilmekteyiz. Gerek okullarıyla, gerek kültür merkezleriyle, gerek ticaret adamlarıyla dünyanın dört bir yanında ülkemiz için çırpınan, çalışan teşkilatlarımızdan biri olan TUSKON'un öncülüğünde kurulan 'Dünya Ticaret Köprüsü' dolayısıyla ülkemize teşrif eden Gambiyalı iş adamlarından bir grup heyet, Adıyaman'da faaliyet gösteren ASGİAD'ın misafirleri olarak kentimizde bulunmaktadırlar. Bu organizasyonun içerisinde bulunan ASGİAD'a ve TUSKON'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Fatih Aslan

Yayıncı: Hasan Özkal
Kaynak: AA