İran Büyükelçisi Kto’yu Ziyaret Etti

İran Ankara Büyükelçisi Bahman Hasseinpour, Kayseri Ticaret Odası’nı (KTO) ziyaret etti.

İran Büyükelçisi Kto’yu Ziyaret Etti
Hasseinpour ziyaretinde İran’ın Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade etti.

İran Ankara Büyükelçisi Bahman Hasseinpour ve heyeti, KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık'ı makamında ziyaret etti. Ülkeler arasındaki ilişkilerin ticaretle geliştiğini belirten Hasseinpour, “Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin herkese örnek olacak seviyededir. Dünya ticaret çevresinde dönüyor.” diye konuştu.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ilişkilerin ticaret üzerine kurulduğunu söyleyen Hasseinpour, “Ülkeleri birbirine ticaret yaklaştırıyor. Aralarında ticari ilişkileri gelişmemiş olan ülkelerin, siyasi ilişkilerinin iyi durumda olduğunu söyleyemez. Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiler herkese örnek olacak seviyede. Bölgedeki diğer sorunları çözecek olan da zaten bu iki ülke. Ticari ilişkilerin daha da gelişmesi için heyetler halinde geziler yapılması gerekir. Kayseri zaten ticaret şehri, Kayserililer de nereye gezi yapılması gerektiğini iyi bilir." şeklinde konuştu.

KTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık ise, Hasseinpour'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve İran ile ticari ilişkilerin her geçen gün arttığı söyledi.

İran ile ilişkilerin çok eskilere dayandığını ifade eden Erçalık, “Hem sınır komşumuz hem de din kardeşimiz olan İran ile ilişkilerimiz çok eskilere dayanmaktadır. Günümüzde Türkiye ve İran arasında geniş bir ekonomik işbirliği ve yüksek bir ticaret hacmi mevcuttur. Ayrıca her yıl çok sayıda İran vatandaşı turist olarak Türkiye'yi ziyarete gelmektedir. Sizlere tekrar hoş geldiniz derken, buradaki görüşmelerinizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Erçalık, görüşmenin sonunda Büyükelçi Bahman Hasseinpour'a el dokuması kilim hediye etti .
Kaynak: İHA