Bilecik'te ''3. Tarım ve İnsan'' Fotoğraf Sergisi

Bilecik'te ''3. Tarım ve İnsan'' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılışına, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bilgin Aydın, daire müdürleri ve Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile vatandaşlar katıldı.

Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geleneksel hale getirdiği ulusal fotoğraf yarışmasının 2011 yılında yapılan '3. Tarım ve İnsan' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen fotoğraflardan 77 eserin sergilendiğini kaydetti.

Tarımın, biyoloji, ekoloji ve iktisadın kesişim noktasında yer aldığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

''İktisadi bir faaliyet alanı olan tarım, üretim ve tüketimin boyutuyla her bireyi yakından ilgilendiren toplumsal, hatta küresel bir sektördür. Anadolu'da hayat bulmuş onlarca medeniyet, insanlık tarihi için kilit taşı olan yüksek bir tarım kültürünü meydana getirmiştir. Bu kültür ve birikimin bir sonucu olarak Anadolu insanı tarımsal üretimi sadece maişet giderici bir faaliyet olarak algılamamış, aynı zamanda edebiyatına, müziğine, sanatına ve mimarisine zengin tarım kültürünü destansı bir şekilde yansıtmıştır. Gerçekleştirilecek bu sergiyle ülkemizin sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarımsal kültür birikimi objektifler aracılığıyla gözler önüne serilecek.''

Konuşmanın ardından Aydın, sergi hakkında Vali Akpınar, Belediye Başkanı Yağcı ve beraberindekilere bilgi verdi.

Sergi, 15 Haziran'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA