Yabancı Uyruklu Turist, Kayayı Sıyrıklarla Atlattı

Demre'de motorunun bozulması sonucu sürüklenen ve kayalıklara çarparak tamamen parçalanan tekne sahibi yabancı uyruklu turist, kazayı sıyrıklarla atlattı.

Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vlastislav Janca , ''Maya'' isimli 7 metre uzunluğundaki teknesi ile dün sabah Finike Limanı'ndan Demre'nin Çayağzı Limanı'na gitmek üzere yola çıktı. Ancak akşam saatlerinde Demre'nin Kumdağı bölgesinde kıyıya yakın bir yerde teknenin motoru bozuldu. Motoru tekrar çalıştıramayan Janca'nın teknesi, şiddetli rüzgar nedeniyle kayaklıklara doğru sürüklendi. Kayalıklara çarpan tekne, tamamen parçalandı. Janca ise kazayı sıyrıklarla atlattı.

Kendi çabasıyla kayalıklara çıkan Janca, sahilde Demre Devlet Hastanesi'nde görev yapan Dr. Murat Kazım Kazmaz ile karşılaştı. Hastaneye gitmek istemeyen Janca, Çayağzı Limanı'nda arabası olduğunu, bu nedenle Kazmaz'dan kendisini Çayağzı Limanı'na götürmesini istedi.

Bunun üzerine Janca'yı Çayağzı Limanı'na götüren Kazmaz, daha sonra kazayı polise bildirdi. Polis ekipleri de gece Janca'yı kaldığı yerden alarak Demre Devlet Hastanesi'ne götürdü ve tedavi ettirdi, sonra da ifadesine başvurdu.

Bugün yeniden kaza yerine giden Janca, denizde teknenin parçaları arasında pasaport ve teknesinin evraklarını aradı, ancak bulamadı. Finike Sahil Güvenlik ekipleri de kaza yerinde incelemelerde bulundu.

Vlastislav Jnaca, teknesinin motorunun bozulması nedeniyle kayalıklara sürüklendiğini belirterek, ''Çok şiddetli rüzgar vardı. Kıyıya doğru sürüklendim kayalıklara çarparak bir saat içinde teknem tamamen parçalandı. Ama bana bir şey olmadı. Önemli olan bu'' dedi.

Kaynak: AA