Vali Çolak, Teröristlerin 3 İş Makinesini Yaktığı Yol Yapım Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu

Teröristlerce basılan yol yapım şantiyesini ziyaret eden Siirt Valisi Musa Çolak, ''Teröristlerin vatandaşlarımıza ve bölgemize zarar vermekten başka yaptıkları hiçbir şey yok. Onları bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, lanetliyorum'' dedi.

Vali Çolak, 29 Mayıs'ta, bir grup terör örgütü mensubunca Pervari Belenoluk Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan ve 3 iş makinesinin yakıldığı yol yapım şantiyesinde incelemelerde bulundu.

3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Taze, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve İl Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş ile Pervari ilçesine bağlı Kışlacık ve Belenoluk köyü sınırları içerisinde yapımına başlanan Van-Çatak-Şırnak Karayolu çalışmalarının yapıldığı şantiye alanına gelen Vali Çolak, firma yetkililerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Firma yetkilileri de Vali Çolak'a olayla ilgili bilgi verdi.

Çolak, burada yaptığı açıklamada, teröristlerin amacının bölgeyi geri bırakmak olduğunu söyledi.

Vatandaşları medeniyetin nimetleriyle buluşturmak için yol yaptıklarını, köylülerin yaşam standartlarını iyileştirmek için hizmet yürüttüklerini ifade eden Vali Musa Çolak, yol yapım şantiyesini basan teröristlerin hedeflerinin iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Çolak, teröristlerin amacının bölge insanını işsiz ve eğitimsiz bırakmak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bölge insanını fakir bırakarak buralardaki faaliyetlerini sürdürmek istiyorlar. Bu bölgenin insanlarına zulüm ediyorlar. Yol, su birer medeniyettir. İşte yol, su, okul ve hastane yapıyoruz. Bu medeniyetin nimetleriyle vatandaşları buluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza devletimizin sıcaklığını, şefkatini, adaletini göstermek istiyoruz. Ancak teröristler buna fırsat vermiyorlar. Devletimiz güçlüdür. Güvenlik güçlerimiz 24 saat buradaki can ve mal güvenliğini sağlama konusunda gayretle çalışıyor. Bölge halkının çok uyanık olarak bunlara hiçbir zaman için fırsat vermemesi gerekir. Teröristleri en yakın güvenlik kuvvetlerine ihbar etmelerini bekliyoruz. Teröristlerin vatandaşlarımıza bölgemize zarar vermekten başka yaptıkları hiçbir şey yok. Onları bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Burada milli servetimizi ne hale getirmişler görüyoruz. Allah kahretsin.' '
Kaynak: AA