Özel Özcan Koleji Usobo'da Altın Madalya Kazandı

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Özel Özcan Koleji, 4. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı (USOBO)'nda altın madalya kazandı.

Özel Özcan Koleji Usobo'da Altın Madalya Kazandı
Öğrenciler Halil Bora İnci ve Hüseyin Emre Bozkurt’un hazırladığı proje Türkiye birincisi olurken İrem Zafer ‘in projesi üçüncülüğü elde ederek bronz madalya aldı.Toplumların problemlerine beklentilere uygun çözümler üretmeyi, sosyal bilimler alanında nitelikli bilimadamı, yönetici ve entelektüel yetiştirmeyi hedefleyen olimpiyatta Sosyal Medyada Kişilik Hakları, Engelli Hakları ve Hizmetler, Sınav Kaygısı, Televizyon Dizileri ve Dilimiz, Anadolu'da Çok Kültürlülük, Dünya Nüfusundaki Artışın Doğuracağı Sonuçlar ve Tarih Temalı Filmler gibi güncel konular ele alındı. 5-6 Mayıs 2012'de İstanbul’da yapılan USOBO'da, ülkenin dört bir yanından gelen 800 proje yarıştı. Başarılı projeler ödüllendirilirken işadamı İshak Alaton ve Sosyolog İbrahim Beti'ye ise sosyal bilimlere katkılarından dolayı onur ödülü verildi.

Özel Özcan Koleji Proje Koordinatör Öğretmeni Ayhan Çankaya, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimiz, çok büyük emek harcadı. Okulumuzu ve Edremitimiz'i çok güzel temsil ettiler. Zorlu bir maratondan sonra hem Türkiye birincisi hem de üçüncüsü olmamız çok büyük başarıdır." dedi.

Okul Müdürü Muhammet Coşkun da, "Sosyal bilimler, en az fen bilimleri kadar önemlidir. Dünyadaki bu kadar gelişmeye rağmen iyi sosyal bilimcilerin yetişmemesi, bugünki sorunların temelini oluşturmaktadır." şeklinde konuştu.