Muş'ta ''Karayolu Güvenliği Trafik Haftası'' Etkinlikleri

Karayolu Güvenliği Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muş Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi'nce, trafik standı açıldı.

Programda konuşan Muş Vali Yardımcısı Çetin Kılınç, insan hayatının önemli olduğunu söyledi.

Trafik Haftası nedeniyle, son zamanlarda İl Emniyet Müdürlüğü ve Muş Valiliği koordinesinde ciddi faaliyetlerin yapıldığını ifade eden Kılınç, şöyle konuştu:

''Vatandaşın can ve mal kaybının önlenmesi için, çaba gösteriyoruz. Halkın canına ve malına zarar gelmemesi için, trafik kurallarına riayet etmek gerekiyor. Bu faaliyetler, trafik bilinci oluşması açısından oldukça önemli. Özellikle öğrencilere yönelik düzenlenen faaliyetleri çok başarılı görüyorum. Bu etkinliklerde emeği geçen emniyet müdürümüz ve personellerine teşekkür ediyorum.''

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Şimşek, trafik kazalarında, dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Kazalarda, 50 milyon kişinin de ciddi şekilde yaralandığını, maddi zararların ise büyük boyutlara ulaştığını ifade eden Şimşek, ''Bu kayıpların yüzde 90'nı, gelişmekte olan orta veya düşük gelirli ülkelerde yaşanmakta. Yine her yıl 260 bin çocuk bu kazalarda yaşamını yitiriyor. Yaklaşık 1 milyon çocuk da engelli olarak yaşamını sürdürüyor'' dedi.

Programa, İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, Muş Şoförler Odası Yönetim Kurulu üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından, il merkezinde yol uygulaması yapan ekipler, hız sınırını aşan sürücülere ceza yerine gül ve kırmızı kurdele verdi .
Kaynak: AA