Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Açıklaması

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yalçın, 2B adıyla anılan yasanın devletle vatandaş arasında 40 yılı aşkın süredir devam eden ihtilafı sona erdirerek bu arazileri hak eden kişilere ihalesiz satmayı veya iade etmeyi amaçladığını bildirdi.

Kaş Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Yalçın, 2B adıyla anılan yasayı çok önemsediklerini dile getirerek, yasanın sorunları çözmekle birlikte çarpık kentleşmeyi önlemede de katkı sağlayacağını bildirdi. Yalçın, ''Kanun, devletle vatandaş arasında 40 yılı aşkın süredir devam eden ihtilafı sona erdirerek bu yerleri hak eden kişilere ihalesiz satmayı veya iade etmeyi amaçlamaktadır'' dedi.

Maliye Bakanlığı'nın satışlardan bütçeye bir gelir hedeflemediğinin altını çizen Yalçın, alınan bedellerin orman köylüsünün desteklenmesinde, afet riski olan bölgelerdeki yapıların yenilenmesinde, yeni ormanlık alanların yapılmasında kullanılacağını belirtti.

Yalçın, yasadan faydalanmak için başvurunun zorunlu olduğunu da sözlerin ekledi.

-Antalya Defterdarı Hidayet Mat-

Toplantı sonunda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Antalya Defterdarı Hidayet Mat ise, bu tür toplantılarla vatandaşa kanun ve avantajları hakkında bilgi verdiklerini anlattı.

Benzer toplantıları Alanya, Manavgat ve Kumluca'da da gerçekleştirdiklerini kaydeden Mat, toplantılarda vatandaşların sorularını da yanıtladıklarını söyledi.

Mat, ''Vatandaşımız bilinçlendi ve daha kararlı biçimde devletimizin sunduğu bu fırsatlardan, imkanlardan faydalanmak için başvurularını hızla yapmaya devam edecekler'' dedi.

Kaynak: AA