Kırıkkale İle Abd Arasında Ticaret Köprüsü

Anadolu Genç İşadamları Derneği (AGİAD) organizasyonuyla Türkiye-ABD İş Forumu Heyeti, Amerika Birleşik Devleti’ne bir gezi düzenledi.

Kırıkkale İle Abd Arasında Ticaret Köprüsü
Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can başkanlığındaki heyete 42 iş adamı katıldı.

Gezide, iki ülke arasında ticaret köprüsü kuruldu. Program kapsamında katılımcılar ilk olarak Chicago Ticaret Ataşeliği'ni ziyaret etti. Heyet, Başkonsolos Fatih Yıldız’dan bilgi aldı. Ardından iş adamları Springfield şehrini gezdi. Springfield Meclisi'nde parlamenterlerin katılımı ile resmi temaslarda bulundu. Ayrıca, Ilinois Meclisi'yle ‘İyi Niyet ve Partnerlik Anlaşması’ imzalandı. Daha sonra heyet New York ve New Jersey eyaletlerinde günübirlik geziler yaptı. Amerikalı iş adamlarına, TUSKON ve AGİAD'ın faaliyetlerini anlatan Milletvekili Can, iki ülke arasındaki ticaret hacminin istenenin çok altında olduğunu söyledi.

Amerika’nın Çin’den aldığı birçok ürünün Türk ürünlerinden daha pahalı olduğunu belirten Can, Yeni Teşvik Paketi hakkında Ilinois Meclisi üyelerine bilgi verdi. Can, Amerikalı iş adamlarından, Türkiye ile ortak iş ve yatırım yapmalarını istedi.