Kayseri'de Sigortalı Sayısı 186 Bin 347'ye Yükseldi

Geçen yıl 150 bin civarında olan sigortalı sayısının bu yıl 186 bin 347'ye ulaştığı bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Kır, 14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinlikleri, basın toplantısında açıkladı.

Etkinliklere, 14 Mayıs Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak başlayacaklarını, Vali Mevlüt Bilici ve bazı kurum yetkililerini ziyaret edeceklerini belirten Kır, okullarda öğrencilere seminer verileceğini, dergi ve tanıtım CD'si dağıtılacağını kaydetti.

Cumhuriyet Meydanı ve bazı alışveriş merkezlerine stant kurarak, vatandaşların talep ve şikayetlerini alacaklarını ifade eden Kır, kurum personeline kişisel gelişim semineri verileceğini, personel arasında masa tenisi turnuvası düzenleneceğini bildirdi.

Kayseri'de sosyal güvenlik şemsiyesi altında bulunanların oranının yüzde 97,47 olduğuna dikkati çeken Kır, ''2011'de 150 bin civarında olan sigortalı sayısı, bu yıl 186 bin 347'ye yükseldi. Yeşil kartlıların sayısı ise 80 binden 70 bine düştü. Hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerde kurumun önemini anlatmaya çalışacağız'' dedi.

Kaynak: AA