ETSO, Akreditasyon Denetimini Başarıyla Geçti

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) denetçileri tarafından yapılan akreditasyon denetiminden başarıyla geçti.

ETSO, Akreditasyon Denetimini Başarıyla Geçti
TSE Baş Denetçisi Gürol Gökçimen ve TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Göksu Sevinel tarafından yapılan denetimde, ETSO’nun, yönetim, oda mevzuatı, muamelat, mali yönetim, iş planlaması yönetimi, haberleşme, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma, kalite yönetimi, üye ilişkileri, iş geliştirme ve eğitim gibi konularda yaptığı uygulamalar ve çalışmaları denetlendi. Genel Sekreter Av. Abdulkadir Ungan ile İş ve Endüstri İlişkileri, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Ticaret Sicili, Kalite Birimi, Muhasebe ve Bilgi-İşlem birimlerinin sorumlularının da hazır bulunduğu denetlemede, akreditasyonla ilgili herhangi bir problemle karşılaşılmadı. Başarılı geçen denetlemenin ardından TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından hazırlanacak rapor doğrultusunda, 2006 yılı üçüncü dönem akredite olan ETSO’nun akreditasyon belgesi yenilenecek.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, daima üyesine en iyi hizmeti veren bir oda olmayı hedeflediklerini belirterek, “Meclis, yönetim kurulu ve personelimizle her zaman daha iyiye ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Yapılan bu denetimden başarılı bir şekilde geçmek bizi mutlu etti. Ancak daha iyisini yapmak için gayret gösteriyoruz. Kanunlar çerçevesinde yaptığımız çalışmalar ve uygulamalarımızla, üyelerimize layık olduğu hizmeti vermeye devam edeceğiz.” dedi.

ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ

Oda sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, odalar da sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi; EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında “Oda Akreditasyon Modeli” olarak TOBB tarafından geliştirildi.

2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi, 2008 yılında borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüştürüldü. Oda/Borsaların üyelerine “Beş Yıldızlı Hizmet” vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstleniyor. TOBB’un hedefi; tüm Oda/Borsaların gelecek dönemlerde bu “Beş Yıldızlı Hizmet Yarışı”na katılmaları.

2012 Mart ayı itibariyle, 79 oda ve 21 borsa akredite edildi. 2011 Eylül ayında başvuruları Akreditasyon Kurulu’nca kabul edilen 18 oda ve 12 borsanın sisteme dahil edilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor .
Kaynak: İHA