Salı Pazarında Alış-Verişin Dili İngilizce

Muğla'nın Marmaris İlçesi´nde Salı günleri kurulan semt pazarının müşterilerinin büyük çoğunluğu İngiliz olunca, pazarda da alışverişlerde İngilizce kullanılıyor.

Salı Pazarında Alış-Verişin Dili İngilizce
İngilizlerin neredeyse çoğunluğu oluşturduğu Marmaris'teki Salı Pazarı'nın müşterilerinin büyük çoğunluğunu da İngilizler oluşturuyor. Pazarcılar, semt pazarlarından alışık olunduğu gibi bağıra-çağıra satış yapmayı tercih etmiyor.

Turist fiyat veya satın alacağı malla ilgili bir şeyler sorarsa Türk satıcılar İngilizce yanıt veriyor. Salı Pazarında tezgahlarda daha çok baharat, giyecek, yiyecek, süs eşyaları, çanta, kemer, takılar, kumaş ve el işi ürünler satılıyor. Pazarın bir bölümü de sebze ve meyve için ayrılmış. Pazara Marmaris´in yanı sıra, Datça ve çevre beldelerde tatil yapan çoğunluğu İngiliz turistler de geliyor.

"İNGİLİZLER SIKI PAZARLIK YAPIYOR"
Marmaris Salı pazarında giyim eşyaları satan Kamuran Küloğlu, müşterilerinin yüzde doksanının yabancı turist, bunların büyük bölümünün İngiliz, diğerlerinin de Rus olduğunu söyledi.

Marmaris pazarının hareketli olduğuna değinen Küloğlu, "Bizim vatandaşlarımız gibi yabancılar da pazarlık konusunda çok sıkılar. Özellikle İngiliz turistler sıkı pazarlık yapıyor. Daha çok İngiliz futbol kluüplerinin formasını satıyoruz. Özellikle Manchester United forması ve yıldız futbolcu Wayne Rooney forması büyük ilgi görüyor" dedi .
Kaynak: İHA