Kız Meslek Lisesi Öğrencilerine ‘Girişimcilik’ Konferansı

Ordu’nun Üne ilçesinde kız meslek lisesi son sınıf öğrencilerine yönelik “Girişimcilik” başlıklı bir konferans düzenlendi.

Kız Meslek Lisesi Öğrencilerine ‘Girişimcilik’ Konferansı
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) meslek lisesi son sınıf öğrencilerine gelecek konusunda yol göstermek amacıyla düzenlediği “Girişimcilik” konulu konferansın bu haftaki konuk okulu Arif Nihat Asya Kız Teknik ve Meslek Lisesi idi. Konferansın konuşmacı konukları ise yine aynı okuldan mezun olmuş olan butik işletmecisi Emine Dokgöz, el sanatları işi yapan Selma Hasdemir ve emekli Öğretmen Feryal Çuhacı idi.

Açılış konuşmasını yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Şimşek, “Oda olarak amacımız, gençleri kendi okullarından mezun olmuş ve çalışma hayatında da başarı yakalamış insanlarla buluşturup, gençlerin önünde bir kapı açmaktır. Başarıya ulaşmak için okul sıralarında öğrenilen bilgiyle kalmayıp onu derinlemesine araştırmanın ve hayal gücünün öneminin yanı sıra yabancı dil bilmenin önemini de unutmamak gerekir” dedi.

Başkan Şimşek’in ardından söz alan KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin ise gelişmekte olan Türkiye için girişimciliğinin önemine değindi ve okullarda “Girişimcilik” konulu derslerin okutulmasının faydalı olacağını belirtti.

İş dünyasında başarıyı yakalamak için farklılık oluşturmak ve güçlü rekabet potansiyeline sahip olmak gerektiğine değinen Sinan Şahin, “Farklılık için AR-Ge, rekabet için ise güçlü sermaye gerekir” diye konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin’in ardından söz alan Selma Hasdemir, ülkenin genç kadın girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurguladı. Hasdemir, eskiden kadın olarak girişimciliğin zor ve cesaret isteyen bir iş olduğunu, fakat günümüzde kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıldığını vurguladı.

Diğer konuşmacı Emine Dokgöz de gençlere staj yapmanın çok önemli olduğunu, müşterilere her zaman güler yüzlü olmak gerektiğini ve sabırlı davranmanın önemini vurguladı.

Konferansta son olarak söz alan emekli Öğretmen Feryal Çuhacı ise, “Hayatta görmek ile bakmanın farkına varın” ifadesini kullandı.

Konferansın bitiminde KOSGEB İl Müdürü Sinan Şahin ve Başkan Şimşek, Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayşe Akyol’a plaket sundular .
Kaynak: İHA