Eskişehir'in Madenleri Mercek Altına Alınacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Murat Mercan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir'i ziyaret etti.

Eskişehir'in Madenleri Mercek Altına Alınacak
ESO'da gerçekleşen ziyarete ayrıca Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan'da katıldı.

Ziyarette Mercan'a yeni görevinde başarılar temennisin de bulunan ESO Başkanı Özaydemir, "Sayın Mercan ile vekilliği döneminde olsun diğer görevlerinde olsun bu güne kadar hep uyum içinde çalıştık. Yeni görevinde kendileri ülkemiz için önemli projeler gerçekleştirecektir" dedi.

Ziyaret kapsamında Eskişehir'in madencilik alanında ki potansiyelinin daha net ortaya konması ve sektörün geliştirilmesi için ESO ile işbirliği yapılacağını bildiren Murat Mercan, kısa sürede çalışmaların başlayacağını belirtti.

Eskişehir sanayi ihracatının sektörel dağılımına bakıldığında madencilik sektörünün yüzde 21'lik bir paya sahip olduğunun bilgisini veren Özaydemir de, zengin maden kaynakları ile Eskişehir'in potansiyeli olduğunu ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarının altını çizdi .
Kaynak: İHA