Siirt'te Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Siirt'te bir hafta sürecek olan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında halı saha turnuvası, trafik bilgi yarışması, uçurtma şenliği düzenlenecek.

Siirt'te Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Vali Musa Çolak, trafik kazalarının ülkemizin kaderi olmadığını, tamamen dikkatsizlik ve alt yapı eksikliğinden meydana geldiğini toplum olarak anlamamız gerektiğini söyledi.

Vali Çolak, "Kimi zaman felaket boyutuna ulaşan, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazaları,ülkemizin çözüm bekleyen sorunları arasındaki öncelikli yerini korumaktadır. Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesinde sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın-yayın organlarına, en çokta kazalardan doğrudan etkilenen ve büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bununla birlikte alt yapı eksikliklerinin giderilmesine, acil kurtarma, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetlerinin geliştirilmesine, denetimlerin yaygınlaştırılmasına, her düzeyde eğitsel etkinliklerle küçük yaşlardan başlayarak tüm vatandaşlarımızın trafik eğitimine önem verilmelidir. Eğitim faaliyetleri toplumumuzda düzenli ve güvenli bir trafik ortamının tesis edilmesi ve trafik kurallarına uymada alışkanlık kazandırılmasına yönelik olmalıdır. Özellikle trafik kazalarının nedenleri olan alkollü, uykusuz, yorgun ve hızlı araç kullanımı gibi konularda eğitici yayınların radyo, televizyon ve yazılı basın ile ders kitaplarında daha çokyer alması sağlanarak toplum bilinçlendirilmelidir.Trafik kazalarının ülkemizin kaderi olmadığını, tamamen dikkatsizlik ve alt yapı eksikliğinden meydana geldiğini toplum olarak anlamalıyız" dedi.

Törenin ardından öğrenciler, emniyet ve jandarma ekiplerinin katılımı ile sevgi yürüyüşü gerçekleştirdi. Hükümet Konağı önündeki törende halk oyunları gösterileri yapıldı ve 1. Gençlik Koşusu'nda dereceye girenlere kupaları verildi .
Kaynak: İHA