Siirt'te ''Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası'' Başladı

Siirt'te ''Karayolları ve Trafik Güvenliği Haftası'', düzenlenen törenle başladı.

Vali Musa Çolak, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, trafik kazalarının Türkiye'nin kaderi olmadığını ifade ederek, kazaların tamamen dikkatsizlik ve alt yapı eksikliğinden meydana geldiğini kaydetti.

Kimi zaman felaket boyutuna ulaşan, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra, büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazalarının, Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunları arasındaki öncelikli yerini koruduğunu belirten Vali Çolak, ''Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesinde, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın-yayın organlarına, en çokta kazalardan doğrudan etkilenen ve büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir'' dedi.

Vali Çolak, kazaların önlenmesinde trafik bilincinin kazandırılmasının öncelikli olduğunu anlattı.

Törenin ardından öğrenciler, emniyet ve jandarma ekiplerinin katılımı ile sevgi yürüyüşü yapıldı. Öte yandan halk oyunları gösterileri yapıldı, gençlik koşusunda dereceye girenlere kupaları verildi .
Kaynak: AA