Chp'li Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Partisinden İstifa Etti.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Hacı Avşar, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ulukışla'da 2 dönemdir CHP'den Belediye Başkanı seçilen Hacı Avşar, CHP'li Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ve CHP'li Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek, istifa kararını duyurdu. CHP Niğde İl Örgütü'nün şimdiki yönetimi ve milletvekilli ile birlikte çalışmayacağını söyleyen Avşar, 40 yıldır rozetini taşıdığı partiden istifa ettiğini belirtti.

Ak Parti iktidarının 8 yıldır baskısına uğradığını ve buna rağmen Ulukışla'da önemli işler yaptıklarını öne süren Avşar, "Geçtiğimiz cumartesi günü CHP il kongresi gerçekleştirildi.

Bu kongreyi CHP'ye emek veren hiçbir siyasi anlayışla, hiçbir siyasi yapıyla, etik kurallarla bağdaşlaştırmak mümkün değil. Bunları hazmedemediğim için, bu gidişata 'dur' demek için, CHP değerlerini savunan bir belediye başkanı olarak CHP'den istifa ediyorum. Mevcut il yönetimi ve mevcut milletvekili ile çalışmayacağımı beyan ediyorum." dedi.

İstifa eden Avşar'a destek veren CHP'li Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser ve Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur'da, uyarıların dikkate alınmaması halinde istifa edeceklerini belirtti.