Çelebibağı Yeni Bir Camiye Kavuşuyor

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesi yeni bir camiye daha kavuşuyor.

Çelebibağı Yeni Bir Camiye Kavuşuyor
Merkez İnönü Mahallesi’nde hayırsever işadamı Sabri Göçmen tarafından arsası bağışlanan alan üzerinde Kur’an kursu ile cami yapılacağı bildirildi.

Suffe ismi verilen caminin temelinin atılması nedeniyle bir tören düzenlendi.

Törene Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş İlçe Müftü Vekili Fuat Baran, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral, AK Partili il genel ve belediye meclis üyeleri ile birlikte mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, camilerin önemine değindi. Hayırsever işadamını yürekten kutlayan Arapoğlu, belediye olarak üzerilerine düşen görevleri de yerine getireceklerini anlatarak, “Burada hayırlı bir iş için toplanmış bulunmaktayız. Camiler çok önemlidir, camiler İslam’ın şiarıdır. Çocuklarımızın geleceği açısından önemlidir. Bu temel, inanıyorum ki beldemize hayırlı olur. İnsanlara faydalı hizmetler yapılır” dedi.

Erciş İlçe Müftü Vekili Fuat Baran ise, İnönü Mahallesi’nde cami bulunduğunu, ancak ihtiyaca cevap vermediğini belirtti.

Baran, “Bu civarda camimiz yeterli gelmiyordu. Dernek üyeleri ile cami imamı ibadethanenin büyütülmesi gerektiğini belirterek böyle bir talepte bulundular. Sağ olsun Suffe ismini verdiğimiz camimizin arsasını ise hayırsever işadamlarımız Sabri Göçmen bağışladı. 250 metrekare üzerine yapılacak olan caminin alt katı Kur’an kursu, üst kat ise cami şeklinde yapılacaktır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından caminin temeli Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu tarafından atıldı. Temel atma törenin ardından misafirlere yemek ikram edildi .
Kaynak: İHA