Alaşehirli Emine Türkiye Birincisi Oldu

Alaşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi 11-A sınıf öğrencisi Emine Özdemir, Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "21. Yüzyıl Gençliğinin Eğitimi ve Yunus Emre" konulu makale yazma yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Alaşehirli Emine Türkiye Birincisi Oldu
81 il düzeyinde düzenlenen yarışmada Alaşehir' in gururu olan Emine Özdemir dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Büyük Türk Mutasavvufu, Halk Şairi Yunus Emre anısına her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye geneli resim, şiir ve makale yazma yarışmalarında bu yıl Alaşehirli Emine Özdemir makale yazma dalında "Yunus Emre'nin Işığında Gençlik" adlı yazısıyla Türkiye birincisi oldu. Başarısıyla ilgili konuşan Emine Özdemir, "Yazmayı ve okumayı çok seviyorum. Edebiyat öğretmenimiz Hüseyin Argın, Yunus Emre etkinlikleriyle ilgili bir yarışma olduğunu anlattı. Bende katılmaya karar verdim. Zaten bu tür yarışmalarda değişik ödüllerim var. Çok mutluyum.Yazmaya ve okumaya devam edeceğim" dedi.

Alaşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Oruç, "Kızımız çalışkan ve çalışmayı seven bir öğrenci. Emine zaten Alaşehir'de tüm yarışmalara iştirak eden bir öğrencimiz. Kompozisyon alanında Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Alaşehir ikincisi, Dünya Tiyatrolar Günü Haftası etkinliklerinde Alaşehir ikincisi, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Alaşehir ikincisi olarak dereceleri vardı. Ancak bu kez Türkiye genelinde Alaşehir'in sesi oldu. Bizleri gururlandırdı." dedi.

Okul Müdürü Mehmet Oruç Emine'nin başarısını, okul ders araç gereçleri hediye ederek ödüllendirdi .
Kaynak: İHA