Tartan’a ‘En Çevreci Belediye Başkanı’ Plaketi Verildi

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Salonu’nunda Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından İlköğretim okulu öğretmenleri ve yöneticilerine ‘Ambalaj atıkları çöp değildir’ konulu bir seminer verildi.

Tartan’a ‘En Çevreci Belediye Başkanı’ Plaketi Verildi
ÇEVKO İletişim ve Eğitim Müdürü Dilek Özcanlı Uslu’nun verdiği seminer de her atığın çöp olmadığına dikkat çekildi. Plastik, metal, cam, kağıt ve kompozit atıkların geri dönüşümle tekrar kazanılabileceğini belirterek, ‘Çöpe attığımız bu atıklar aslında çok değerli. Hepsinin ayrı ayrı toplanması ve belediyenin toplama sistemine verilmesi gerekir. Toplama ve ayırma tesislerinde bu atıklar tekrar türlerine göre 13 farklı gruba ayrılır. Geri dönüşüm sayesinde bu atıklar tekrardan kullanılabilecek malzemelere dönüştürülürler. Bu dönüşüm sayesinde çevre sağlığına da önemli faydalar sağlanır” dedi.

Uslu, ‘Ambalaj atıklarınızı geri dönüşüm kutularına bırakın, geleceğe katkıda bulunun’ mesajı vererek, geri dönüşüm sayesinde doğal kaynakların korunduğunu, enerji tasarrufu sağlandığını, ekonomiye katkı sağlandığını, atık miktarının azaltıldığını gelecek için yatırım yapıldığını ifade etti.

Dilek Özcanlı Uslu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür ederek, ‘En duyarlı çevreci belediye başkanı plaketi verdi. Tartan, “Doğada çözünürlüğü olan çevreye zararsız poşet kullanımı projesiyle, muhtarlıklarda toplanan atık yağ ve atık pil toplanması ile okullarda ve mahallelerde geri dönüşüm bilincini aşılamaya, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması projesine başladık. Belediye olarak geri dönüşümün son derece farkındayız ve ilçe sınırlarımızda da bu farkındalığı artıracak çalışmalar yapıyoruz. Bu seminer sayesinde öğretmenlerimiz de okullarında öğrencilerine bu bilgileri aktararak zincire yeni halkalar ekleyecekler” diye konuştu.

Seminer sonunda öğretmenlere sunun içeriği ve kitapçıklar verildi .
Kaynak: İHA