Karaman’da 'Mavi Tırtıl Projesi' Protokolü İmzalandı

Karaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Lisesi arasında, yaz okulu açılmasına yönelik "Mavi Tırtıl Projesi" protokolü imzalandı.

Karaman’da 'Mavi Tırtıl Projesi' Protokolü İmzalandı
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman ve daire müdürleri katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Kahraman, çocukların tatilde zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için yaz okullarının çok önemli olduğunu söyledi.

Ahlaklı, hem de bilinçli bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Kahraman, "Çocuklarımıza çok iyi örnek olmamız gerekiyor. Çocuklarımız çok televizyona bakmasın, çok internete girmesin diye böyle bir projeye imza atıyoruz. Proje kapsamında Karaman Lisesi bünyesinde bir yaz okulu açılacak. Çocuklarımız bu yaz okulunda çeşitli etkinliklere imza atacak. Karaman'da yaz okullarının sayısının artması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Erkan, sevgi evi ve çocuk evinde kalan çocuklar ile huzurevinde kalan yaşlıların hayata bağlanmaları, sosyal hayatın içerisinde yer almaları, geleceğe daha güvenle bakmaları amacı ile böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu ise, farklı genç gruplarının isteklerini dikkate alıp, gençlerin kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlayarak, karar alma ve uygulama süreçlerinde sosyal hayatın her alanına etkin katılımını sağlayacak öneriler geliştirmek ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmenin en önemli görevleri arasında olduğunu belirtti.

Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman ise, Mavi Tırtıl adlı projenin asıl amacının, bir yaz okulu projesi olduğunu belirterek, "Yapacağımız yaz okulu çalışmasında öğrencilerimize sabah, öncelikle sosyal, kültürel ve ahlak bakımından dersler vereceğiz. Öğlenden sonra ise yüzme, tenis, tiyatro ve müzik gibi etkinliklerle öğrencilerimizin dolu bir zaman geçirerek öğrenmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumlar arasında protokol imzalandı .
Kaynak: İHA