'İnsanların spor yapmak için tesis bulmada yaşadığı sıkıntıyı artık aşma noktasındayız'

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ''İnsanların spor yapmak için tesis bulmada yaşadığı sıkıntıyı artık aşma noktasındayız'' dedi.

Selçuk Üniversitesi Seydişehir Kampüsü'nde düzenlenen spor salonu temel atma törenine, Spor Genel Müdürü Baykan'ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, ilçe yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mehmet Baykan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dört bir yanında hizmet üretmek için çalıştıklarını, ancak Konya'nın ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

''2012 yılı programı içerisinde Konya 25 milyon liraya yakın hizmet alacak'' diyen Baykan, şunları kaydetti:

''Konya'ya 20'den fazla tesis yapılacak. Sporcu yetiştirecek, gençliğin, yetişkinlerin, çocukların spor yapmaları adına gerekli ortam fazlasıyla sağlanacak. 2002 yılında Türkiye'de sadece 2 tesisin temeli atılırken, 2012 yılında 350'ye yakın tesisin yapımına başlandı. 2002 yılında sporcu sayısı nüfusun binde 3'ü iken, 2011 yılı sonunda yüzde 2'lere ulaştı, bu artış çok önemli. İnsanların spor yapmak için tesis bulmada yaşadığı sıkıntıyı artık aşma noktasındayız.''

Mehmet Baykan, temel atma törenine judo kıyafeti ile katılan minik sporcu Sude Gültekin'i yanına çağırarak, kendisine yarım altın sözü verdi.

SÜ Rektör Yardımcısı Mustafa Şahin ise kendisinin de Seydişehirli olduğunu hatırlatarak, ilçeye yapılan yatırımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli tarafından yapılan dua ile tesisin temeli, protokol üyeleri tarafından toplu olarak atıldı.

Temeli atılan ve çok amaçlı spor salonlarının bulunacağı tesisin bin 294 metrekare alana yapılacağı ve 177 günde tamamlanacağı öğrenildi .
Kaynak: AA