''Atık Suların Toprağa Dönüşümü Projesi'' Tanıtıldı

AB Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında hazırlanan ''Atık Suların Toprağa Dönüşümü Projesi'' düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla tanıtıldı.

Aydın Memurlar Derneği tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Manisa Teknik Elemanlar Derneği, Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Ziraatçılar Vakfı, Nazilli Belediye Başkanlığı, Mavi Yıldız Arıtma Mühendisliği, Aydın ve Aydın Tüm Teknik Elemanlar Derneği'nin proje ortağı olarak yer aldığı projenin tanıtım toplantısı Aymender Tesislerinde yapıldı.

Toplantıya, Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zafer Ayvaz, AYMEDER Başkanı Adil Öktem, Proje Koordinatörü Sabri Topbaş, proje ortağı kuruluşların temsilcileri katıldı.

Proje koordinatörü Sabri Topbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin tarım, ormancılık, balıkçılık, çevresel bilimler, ekoloji kollarından herhangi birinde eğitim almış yeni mezunlar ile bu sektörlerden her hangi birinde çalışan gençlere yönelik olduğunu söyledi.

Proje kapsamında 60 kişi 3 hafta süreyle Belçika ve Almanya'ya gönderilerek, uluslararası ticaret ve girişimcilik imkanlarının yerinde incelenmesi ve meslek sahibi gençlerin istihdam edilebilirlik oranlarının ve bölgedeki işletme sayısının arttırılması sağlanacak .
Kaynak: AA