Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Kırıkkale İllerinde Nisan Ayının Zam Şampiyonu Belli Oldu

TUİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede, Nisan ayının zam şampiyonu domates oldu.

Bu ay domates fiyatları önceki aya göre yüzde 44,92 artış gösterdi. TUİK Nevşehir Bölge Müdürü Uzeyir Karakuş yaptığı açıklamada, 2003 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) 2012 yılı Nisan ayında ulusal bazda bir önceki aya göre yüzde 1,52 olarak gerçekleşirken, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde 2012 yılı Nisan ayında TÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,60 artış gerçekleştiğini açıkladı.

Ayrıca; 2003 Temel Yıllı TÜFE’de 2012 yılı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ulusal bazda yüzde 11,14 artış meydana gelirken; Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan Nevşehir Bölge Müdürlüğü’nde artışın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,89 olarak gerçekleştiğini kaydeden Karakuş, “Nisan ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nde 26 istatistiki bölge içinde bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 1,89 ile Antalya, Isparta, Burdur illerini kapsayan istatistiki bölgede, en az artış ise yüzde 0,50 ile Kastamonu, Çankırı, Sinop illerini kapsayan istatistiki bölgede meydana gelmiştir. Nevşehir İstatistiki bölgesi, bir önceki aya göre yüzde 0,60 artış ile birlikte 26 istatistiki bölge içerisinde en az artış gösteren 3. bölgedir. Nisan ayında, bir önceki aya göre madde bazındaki değişimler incelendiğinde, ulusal bazda, en yüksek artış yüzde 44,06 ile Domates’te meydana gelirken, en fazla düşüş yüzde -36,01 ile Salatalık’ta gerçekleşmiştir. Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale illerini kapsayan istatistiki bölgede madde bazında en yüksek artış yüzde 44,92 ile Domates’te gerçekleşirken, en fazla düşüş ise yüzde -39,51 ile Salatalık’ta meydana gelmiştir.” dedi.

Kaynak: İHA