Boğazlıyan Kitap Şenliğine Hazırlanıyor

Boğazlıyan ilçesinde 7-18 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek kitap okuma şenliği projesinin hazırlıkları sürüyor.

Kaymakam Coşkun Açık, okulların tamamında uygulanacak olan proje kapsamında öğrencilerin birçok farklı kitapla tanışarak yeni bilgi birikimlerine sahip olacaklarını belirtti.

Kampanya çerçevesinde 3 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde ''Kitap Kumbaram'' projesinin gerçekleştirildiğini bildiren Açık, bu proje ile öğrencilere hem tutumlu olmayı hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Öğrencilere dağıtılan kumbaralar ile biriktirdikleri paraların bu projeyle kitaba dönüştürüleceğini hatırlatan Açık, şunları söyledi:

''Bu proje kapsamında toplumun eğitim ve öğretim seviyesini yükselterek sosyal ve kültürel kalkınmanın sağlanması ve okuma alışkanlığı gelişmiş bir toplum oluşturma hedeflenmektedir. 'Boğazlıyan Okuyor' kampanyası çerçevesinde başlatılan 'Kumbaramız kitap açsın' başlıklı kitap şenliğinde öğrenciler kumbaralarında biriktirdikleri paralarla kitap alacaklar. 7-18 mayıs tarihleri arasında yayınevleri tarafından spor salonunda stant kurulacak. Şenliğimize şu an 25 yayınevi katılıyor, bu sayı 30'a da çıkabilir. Diğer yayınevleri ile irtibat halindeyiz. Bu şenlik ilçemizde ilk kez yapılıyor. Proje kapsamında ayrıca pazartesi günü mesai bitiminden sonra Hacivat-Karagöz gösterisi ve illüzyon gösterisi yapılacak .
Kaynak: AA