Akar ve Beraberindekiler Vali Çolak'ı Ziyaret Etti

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Vali Musa Çolak'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Müdür Ömer Taşlı ve beraberindeki yönetim Kurulu üyeleri Vali Musa Çolak'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Akar, Türk Kızılayı'nın dar günlerde, acil afetlerde, savaşta, barışta ve uluslararası alanda, birçok görev üstlendiğini, gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, bu çalışmalarda temel gücünü yardımseverlerden ve Kızılaycılık ruhundan aldığını ifade etti.

Siirt'te düzenlenecek ''Gapgenç Festivali''ne destek olmak ve Siirt'te Kızılay Yönetim kurulu ile birlikte bir bölge toplantısı yapmak üzere kente geldiklerini ifade eden Akar, Gapgenç Festivali kapsamında, fuar alanında stant kuracaklarını ve kan bağışı için 15 personel ile organizasyon bitinceye kadar hizmet vereceklerini belirtti.

Akar, ayrıca festival alanında katılımcılara 6 bin adet Kızılay maden suyu ve meyveli içecek ikram edileceğini kaydetti.

Vali Çolak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

''Türk Kızılayı ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayrım ve çıkar gözetmeyen ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. Türk Kızılayı, günümüze kadar yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine, yardım elini uzatmıştır. Van'da yaşanan deprem felaketinde yaraların sarılması konusunda, önemli çalışmalar yaparak, halkımızın yaralarını hafifletmiştir. Ayrıca faaliyetlerini sürdüren Siirt Kızılay Şubesi aktif ve başarılı çalışmalar yapmaktadır.''

Vali Çolak'ın Akar'a Siirt Battaniyesi, plaket ve yöresel hediyeler takdim ettiği belirtildi .
Kaynak: AA