‘1. Ağrı Dağı Profesyonel Dağ Bisikleti Yarışı’ İstişare Toplantısı

Iğdır’ın Aralık ilçesinde yapılması planlanan ‘1. Ağrı Dağı Profesyonel Dağ Bisikleti Yarışı’ için istişare toplantısı düzenlendi.

‘1. Ağrı Dağı Profesyonel Dağ Bisikleti Yarışı’ İstişare Toplantısı
Aralık Kaymakamlığı'nın girişimleri sonucunda Ağrı Dağı’nın Aralık ilçesi tarafında yapılması planlanan “1. Ağrı Dağı Profesyonel Dağ Bisikleti Yarışı’ düzenlenmesi konusunda Iğdır Polis Evin’de, Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli başkanlığındaki toplantıya, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile konu ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantıda konuşan Aralık Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli; Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun 563 sayılı yazıları ile bu yıl ilkini yapacakları Ağrı Dağı Profesyonel Dağ Bisikleti Yarışı için kendilerinin yetkili kılınmış olduğunun söyledi.

Iğdır’ın, istatistik araştırmalara göre nüfus bakımında en çok bisiklet kullanan iller başında bulunduğuna dikkat çeken Çiçekli, bu programdaki amaçlarından birinin de bisikletin çok kullandığı il genelinde vatandaşları bisiklet sporuna yöneltmek olduğunun söyledi.

Ağrı Dağı’nın her türlü spor faaliyetinin yapılmasına uygun coğrafik yapıya sahip olduğu ve ulusal boyutta çok iyi tanınan bir dağ olduğuna vurgu yapan Çiçekli, burada yapılacak spor etkinliklerinin bölgenin tanıtım açsından çok önemli olduğunu belirtti.

Toplantıda; 17 Haziranda yapılması kararlaştırılan ve Aralık ilçesinden startı verilecek yarışmanın, Ağrı Dağı çevresinden yaklaşık 74 kilometrelik parkuru kapsadığı belirtildi. Yarışmanın 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü olmasının ayrı bir önemi olduğuna da vurgu yapıldı .
Kaynak: İHA