Şifa Üniversitesi, Dünyaca Ünlü Methodist'le Eğitim Anlaşması İmzaladı

Şifa Üniversitesi bir ilke daha imza atarak, ABD'nin Teksas eyaleti Houston şehrinde bulunan ve dünyanın önde gelen akademik merkezlerinden olan Methodist Hastanesi ile resmi bir eğitim anlaşması imzaladı.

Anlaşma kapsamında, Şifa Üniversitesi öğrencileri ABD'ye giderek Methodist'te uygulamalı eğitim alacak. Her iki kurumun öğretim üyeleri, karşılıklı birbirlerini ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunacak. Anlaşmayla ayrıca, hastanede tedavi gören hastalar talep etmeleri halinde, tedavi süreçlerini Methodist Hastanesi'nin uzman doktorlarına da internet üzerinden sorabilecek. Böylece ikinci bir kanaat almış olacak. Şifa Hastanesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş ile Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, yapılan anlaşmayla ilgili, üniversite kampüsü toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilerinin yalnızca teorik bilgilerle donatılmasının yeterli olmadığını aktaran Doç. Dr. Mehmet Ateş, "Öğrencilerimizin aynı zamanda tüm pratik hayatlarında ilk yıldan itibaren eğitimlerini tamamlayarak ülkemize ve dünyaya örnek birer Türk hekimi olmalarını istiyoruz. Bu açıdan anlaşma büyük önem taşıyor. Anlaşmayla, öğrencilerimiz Houston'a giderek Methodist Hastanesi'nde belli bir süre uzmanlardan eğitim alacak. Yine hocalarımız oraya giderek pratiklerini geliştirme imkanı bulacak. Yine hocalarımız giderek, orada bulunan kliniklerde bir profesörün gözetimi altında aktif olarak çalışacak. Oradaki hocalar ülkemize gelerek, burada belli ameliyatlara misafir cerrah olarak katılacak. Yine oradaki hocalar, Türkiye'ye gelerek değişik konularda konferanslar verecek.

Anlaşmayla getirdiğimiz bir diğer büyük hizmet ise ikinci kanaat dediğimiz konu. Şu anda isteyen her hastamız, kendi tetkikleriyle ilgili olarak ikinci bir uzman kanaati almak isterse biz bunu internet üzerinden yapıyoruz. İsteyen hastamızın tüm tetkiklerini İngilizce'ye çevirerek Methodist Hastanesi'ndeki uzman hekimlere gönderiyoruz. Oradaki branş hocaları da tetkikleri inceleyip kanaatlerini bildiriyor. Bazen hocalar canlı yayınla bize sorular soruyor ve oradan kanaat veriyor. Biz de bu kanaatla ilgili değerlendirmelerimizi branş hocalarımızla yapıyoruz. Eğer hastamız talep ederse Houston'a transfer edip tedavisinin orada yapılma imkanı da var. Yine hastamız arzu ederse, oradaki hocalar buraya gelip, gerekli izinleri aldıktan sonra hastanın tedavisine katılabilecek." dedi.

Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da 1,5 yıllık bir üniversite olmalarına rağmen eğitim ve araştırma konusunda ciddi mesafe katettiklerini söyledi.

Türkiye'de ilk kez plastinasyon yöntemini uyguladıklarını ifade eden Sarsılmaz, şöyle devam etti:"Türkiye'de 72 tıp fakültesi var. Bu fakülteler hekim yetiştirirken, mutlaka insan vücudu üzerinde pratik yaptırır. Bu noktada tüm tıp fakültelerinin kadavra problemi var. Biz bunu aşmak için Almanya'dan plastinasyon yöntemini ilk kez Türkiye'ye getirdik ve şimdi de bunun distrübütörü olduk. Türkiye'de ilk kez biz bununla anatomi eğitimi vereceğiz. Yine Diş Hekimliği Fakültemizde Türkiye'de ilk kez insan ağız çene yapısının aynısı plastik bir modele oturtuldu. Öğrencilerimiz, orada diş çekip, protez yapıyor. Şifa, hizmet noktasında rüştünü ispat etti, eğitim ve araştırma noktasında da yeni olmasına rağmen müthiş bir gelecek vaadediyor. "