Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu'ndan Açıklama

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin ileriye gittiğini, Gaziantep'in ise daha da iyiye gittiğini ve ihracat rakamlarının bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi.

SANKO basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Şehitkamil Kültür Merkezi'nde, Gaziantep Üniversitesi ile Muhasebe ve Finansman Akademisyenleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve SANKO'nun da sponsor olduğu ''1. Uluslararası Muhasebe ve Finans Sempozyumu'' açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in başarısında, medeniyetler kavşağında yer almasının etken olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in asırlarca Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve Ermenilerin bir arada ve huzurlu yaşadığı bir kent olduğunu dile getiren Konukoğlu, ''Gaziantep, bu birlikteliğin harmanlandığı ve bu sayede güzelliklerin bugüne taşındığı bir merkezdir'' dedi.

Gaziantep'te yeterli tarım arazisi ve devlet yatırımının olmadığını, bürokratının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

''Yüksek öğrenimini tamamlayanlar da Gaziantep'e dönerek yatırıma yönelir. İşte bu sayede Gaziantep'in ekonomik göstergeleri, Türkiye ortalamasının 2 katı düzeyinde gerçekleşiyor. Türkiye ihracatının geçen yıl yüzde 18, Gaziantep ihracatının yüzde 37 artması bunun ispatıdır. Bu yılın ilk 4 ayında ise Türkiye ihracatı yüzde 8 artarken, bu oran Gaziantep'in ihracatında yüzde 30 düzeyine erişti.

Gaziantepli sanayici yatırıma doymuyor. 5'inci organize sanayi bölgesine olan talep, ayrılan alanın en az 5 katı düzeyinde. Hedefimiz 36 milyon metrekare alan üzerinde Gaziantep Kilis ortak organize sanayi bölgesini hayata geçirmektir. Gaziantep 2000 yılından sonra hızlı bir sanayileşme sürecini yaşadı. Komşusunun yaptığı iş yerine yeni iş alanlarına yatırım yapan Gaziantepli sanayici, başarı hikayesi yazıyor. Türkiye ileriye gidiyor, Gaziantep daha da iyiye gidiyor, ihracat rakamları bunun en güzel göstergesi.''

Yurt dışında eğitim gören Gaziantepliler'in eğitimlerini tamamlamalarının ardından kente döndüğünü aktaran Konukoğlu, ''Gaziantep'e gelen bürokrat, buradan gitmek istemez. Sanayici, İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde daha çok kazanma imkanı bulunmasına rağmen Gaziantep'e yatırım yapar, yatırımlarını burada büyütür. Bu nedenle, yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu bu toplantının Gaziantep'te düzenlenmesi çok önemli'' dedi.

Konukoğlu, Türkiye'yi birliğe almayan Avrupa'da yatırımcıların, Türkiye'de neler yapabileceklerini tartıştıkları bir sürecin yaşandığını, bu gidişle Türkiye'nin kendisini AB'ye almayan ülkelerle bir arada olmak istemeyeceği günlerin yaşanacağını sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise toplantıyı, Gaziantep'in Ortadoğu'nun finans merkezi olması sürecinin başlangıcı olarak değerlendirdi.

Güzelbey, Gaziantep'in altyapısı, şehircilik anlayışı, ulaşım yollarının kavşak noktasında bulunması ve geçmişten bugüne gelen kültür varlığıyla Ortadoğu'nun finans merkezi olma anlamında Beyrut'un yerini alacak özellikte olduğunu ifade etti.

Bu arada, MUFAD Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, toplantıya katılımı ve katkıları dolayısıyla SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu'na teşekkür plaketi sundu.

Toplantıya Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA