Adana'da Eczaneler Haftanın 6 Günü Tam Gün Açık

Adana'da hafta içi öğle saatinde kapalı tutulan eczanelerin cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın 6 günü tam gün hizmet vereceği bildirildi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adana'da bugüne kadar hafta içi 12:00-13:30 saatleri arasında kapalı tutulan ve cumartesi günleri faaliyet göstermeyen serbest eczaneler, valilik makamı oluruna istinaden bundan böyle cumartesi günleri de dahil bundan böyle cumartesi günleri de dahil olmak üzere haftanın 6 günü tüm gün açık olmak üzere hizmet verecek.

Vatandaşların ilaca erişiminde hiçbir aksama yaşanmaması yönünde çok önemli bir adım atıldığı belirtilen açıklamada, "İlaç hizmet sunumu, sağlık alanındaki en önemli basamaklardan birini oluşturmaktadır. Geçtiğimiz süreçte gerek Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi hattı, gerekse Başbakanlık İletişim Merkezi aracılığıyla vatandaşlarımız tarafından müdürlüğümüze iletilen çok sayıda talepte belirtildiği üzere; hastalarımızın cumartesi günleri ve öğle saatlerinde kapalı olan eczaneler nedeniyle nöbetçi eczane aramak için büyük sıkıntı yaşadıkları ve ulaşımdan kaynaklı gecikmeler dolayısıyla ilaca zamanında erişim konusunda mağdur oldukları bilinen bir gerçektir. Eczaneler; her şeyden önce kamu hizmeti sunan ve vatandaşlarımıza doğru ilacı doğru zamanda ve eksiksiz temin etmekle yükümlü olan sağlık kuruluşlarıdır. Eczacılık mesleği deontoloji tüzüğünde eczacının başta gelen görevi, insan hayatına ihtimam göstermek olarak belirtilmektedir. Bu doğrultuda ilimiz dahilindeki tüm serbest eczacılarımızın yeni düzenlemeye azami ölçüde özen göstereceği inancındayız. Uygulamanın tüm Adana halkına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz" denildi .
Kaynak: İHA