Midyat'ta Hem Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Mardin'in Midyat ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nin (HEM) 2011-2012 eğitim-eğitim öğretim yılı sonu sergisi, törenle açıldı.

Midyat'ta Hem Yıl Sonu Sergisi Açıldı
Mardin’in Midyat ilçesi HEM Belediye Kültür Evi’nde düzenlenen yıl sonu sergisi, bayanların ilgi odağı oldu. Etkinliğe Kaymakam Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Saim Bağcı, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Milli Eğitim Müdür Şehmus İleri, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, HEM Müdürü Mehmet Altan, daire amirleri ve halk eğitim merkezinde açılan kursların öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Kurslara katılımın çoğunlukla kadınlardan olduğunu belirten Mardin Kaymakamı Fatih Akkaya, "Bunları 3 sendir dillendiriyoruz. Midyat’ın kadınları bir başka. Midyat’ın kadınları sosyal hayatın her tarafında. Bugün görüyoruz, eğitimde de aynı şekilde 5 bine yakın katılımcının dörtte üçü kadın. Midyat’ın kadınlarına helal olsun diyorum. Darısı da erkeklerinde başına, onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Kadınlardan büyük alkış alan Kaymakam Akkaya, daha sonra serginin açılışını hanımlara yaptırdı.

HEM Müdür Yardımcısı Sevgi Oğuz da, 7’den 70’ye beşikten mezara her zaman ve her yerde, herkes için eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezleri olduklarını söyledi.

Oğuz, "İyi insan, iyi vatandaş, nitelikli insan gücü yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 42 okuma-yazma, 45 sosyal-kültürel ve 130 mesleki ve teknik olmak üzere toplam sayısı 217'yi bulan kurslar açılıp vatandaşlara hizmet götürülmektedir" diye konuştu

Midyat HEM kurslarında ilk defa ipek halı dokundu. 60 günde 2 öğrenci tarafından dokunan ipek halı, sergide büyük ilgi gördü. İpek halının değerinin 7 bin 500 TL olduğu kaydedildi.

Kursiyerler tarafından dikilen kıyafetler düzenlenen defileyle katılımcıların beğenisine sunulurken, HEM öğrencileri tarafından oynanan halk oyunları büyük ilgi topladı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği serginin üç gün açık kalacağı öğrenildi .
Kaynak: İHA