Atatürk Devlet Hastanesi'nde ''Yanık Tedavi Ünitesi'' Hizmete Girdi

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan ''Yanık Tedavi Ünitesi'' hizmet vermeye başladı.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Servet Kocaöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2. dereceye kadar olan yanık vakalarının tedavi edilebileceği ünitenin hizmete alınmasıyla birlikte Bursa ve İzmir'e sevk işlemlerinin sona erdiğini söyledi.

Yanık Tedavi Ünitesi'nin, Balıkesir'deki maden ocakları ve sanayi siteleri nedeniyle büyük ihtiyaç olduğunu belirten Kocaöz, 6 yatak kapasiteli ünitenin toplam 110 bin liraya mal olduğunu açıkladı.

Kocaöz, 1 plastik cerrahi uzmanı ile 7 personelin görev yapacağı ünitede, hastaların ağrısız bir şekilde yanık sonrası ölü dokuların temizlenerek tedavilerinin yapılmasını sağlayacak tıbbi cihazların yer aldığını kaydetti.

Hastaların asansörlü cihaz sayesinde yatağından alınarak tedavi edildiğini anlatan Kocaöz, şöyle dedi:

''Hastanemizde yüzde 30 düzeyine kadar olan ikinci derece yanıkların tedavisini yapabileceğiz. Üçüncü derece vakaları ise yanık tedavi merkezlerine sevk edeceğiz. Ünite oluşturulmadan önce küçük yanıklar hariç biz bu hastalarımızı başka illere sevk ediyorduk. Şu anda büyük ölçüde rahatlama sağladık. Ünitedeki odaların duvarları hastaların sağlığı için anti bakteriyel boyalarla boyandı. Her hastanın başında monitör olacak. Bu hastalar, 24 saat boyunca personelimizin gözetiminde olacak.''

Servisin ilk hastası 2,5 yaşındaki Hüseyin Aygün oldu. Evlerinin bahçesinde oynadığı sırada, ayağına kaynar su dökülen Aygün ünitede tedavi altına alındı. Anne Semra Aygün, çocuğunu Bursa ve İzmir yerine Balıkesir'de tedavi ettirecek olmaktan mutluluğu olduğunu belirterek, çalışmaya katkı sağlayanlara teşekkür etti .
Kaynak: AA