Vali, Terlik ve Çanta Atölyesini Gezdi

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesinin yürüttüğü proje kapsamında Çiniciler Çarşısı'nda kurulan terlik ve çanta imalatı atölyesini ziyaret ederek bilgiler aldı.

Vali, Terlik ve Çanta Atölyesini Gezdi
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, (KUTSO) Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve İl Genel Meclisi Başkanı Seyitömer Durmuş ile birlikte Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesinin yürüttüğü proje kapsamında Kütahya-Eskişehir karayolunun 2. kilometresindeki Çiniciler Çarşısı'nda kurulan terlik ve çanta imalatı atölyesini ziyaret etti.

Ziyarette Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar’dan üretim ve satışlar hakkında bilgiler aldı. Vali Çiftçİ, “Her insanın hayatta yapabileceği şeyler var. İnsanın özrüne herhangi bir eksiğine bakmadan yapabileceği şeyler var. Biz burada neler yapabildiklerini görüyoruz. Allah yollarını açık etsin. Bizim desteklerimizde sonuna kadar yanlarında ve her türlü desteği de bundan sonra vereceğiz vermeye de devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımıza bizim sahip çıkmamız lazım. Türkiye’de yüzde 12 civarında bizimle beraber yaşayabilecek engeli var. Engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını oluşturarak bizim gibi yaşamalarını sağlamamız gerekiyor. Destek vermemiz gerekiyor. Destek verdikten sonra zaten görüyoruz ki onlarda her şeyi yapabiliyorlar” dedi.

KÜTSO Başkanı Nafi Güral ise çok güzel bir hizmeti burada gördüklerini, toplumun bütün kesimlerinin bu hizmetten haberdar olması gerektiğini dile getirerek, “Burada arzu edilen istenilen bu üretimleri pazarlanması veya üretimlere talip olunması. Zannediyorum ki birçok firma burada üretilebilecek ürünleri başka yerlerden temin ediyorlar. Bir yerlerden temin edeceklerine kendi kaynaklarımızın kullanılması şüphesiz buradaki bu güzel insanlara hizmet anlamında çok önemli bir katma değerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA