Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Protokolü İmzalandı

Türkçe Olimpiyatları'nın Karaman'da yapılacak bölümü ile ilgili protokol imzalandı.

Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Protokolü İmzalandı
Vali Süleyman Kahraman, Karaman'ın Türkçenin başkenti olduğunu ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanından ülkemize ve ilimize gelecek olan misafirlerimizi, Mevlâna'yı beklediğimiz gibi bekliyoruz." dedi.

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Karaman'da yapılacak bölümü ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Protokol imza törenine Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Tertip Komitesi Başkanı Cafer Çevik ile basın mensupları katıldı.

Vali Kahraman, 137 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek 10. Türkçe Olimpiyatları’nın Karaman İl Etkinliğinin 5 Haziran’da yapılacağını belirterek, "Bu olimpiyatlar, samimiyetle gurbet yoluna düşen öğretmenlerin gönüllere ektiği sevginin ve bu gönüllerde yeşeren şükranın ifadesidir. Yaklaşık on bin öğrencinin hazırlandığı bu olimpiyatlar, medeniyetlerin kaynaşmasıdır. Dili, dini, coğrafyası farklı insanların Türkçe vasıtasıyla kucaklaşması, dost olmasıdır. Bu olimpiyatlar aynı zamanda ülkemizin ve bu olimpiyatlarda temsil edilen diğer ülkelerin tanıtımı için de güzel bir vesiledir. Karaman haziran ayında, dostluk adına, barış adına farklı ülkelerden gelen misafirlerimizle şenlenecek" dedi.

Dostluğun ve barışın pekişmesinde, sevginin yücelmesinde önemli bir adım olacak olan adımların bu yıl Karaman'da atılacağını belirten Kahraman, "Türkçe'nin güneşi Karaman'da bir kez daha doğacak ve savaşlarla, krizlerle yorgun düşen dünya ahengine yeniden kavuşacak. İnşallah bugün atacağımız imzalar, ilimizde, ülkemizde ve dünyada yeni güzelliklere vesile olur." şeklinde konuştu.

UĞURLU: KARAMAN, TÜRK DÜNYASININ DAİMİ KÜLTÜR BAŞKENTİ Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu da, Karaman’ın Türk Dünyasının Daimi Kültür Başkenti olduğunu belirterek Türkçe ile alakalı çok ciddi faaliyetler yaptıklarını söyledi.

Uğurlu, Türkçenin dostluğa, barışa, sevgiye inanan insanların dili olduğuna dikkatleri çekerek, Karaman’ın Türkçenin Başkenti olma sorumluluğunu gerek bütün bir yıla yayarak kutlayacakları Türk Dili Bayramı etkinlikleri ile gerekse Haziran ayının başlarında yapılacak Türkçe Olimpiyatları il etkinliği ile yerine getirdiğini söyledi.

Karaman Valiliği Toplantı Salonu’ndaki program konuşmaların ardından protokolün imzalanması ve basın mensuplarının konuya ilişkin soruların cevaplandırılması ile sona erdi .