Malatya’nın Tarımsal Üretim Değeri 1 Milyar 822 Milyon Liraya Yükseldi

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, 2011 yılında hayvancılık ve tarım üretiminde önemli artışlar yaşandığını söyledi.

Aygül, ilin toplam tarımsal üretim değerinin 1 milyar 408 milyon liradan yüzde 29 artışla 1 milyar 822 milyon liraya yükseldiğini kaydetti.

Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevine atanan Aygül, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Muzaffer Erşan’a yaptığı veda ziyaretinde, çalışmalar hakkında bilgi verdi.İl genelinde, birliklerle işbirliği içerisinde çalışmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Aygül, Malatya'daki birliklerin belirli bir seviyeye ulaştığını belirtti.

Aygül, "2011 yılında hayvancılık ve tarım üretiminde önemli artışlar yaşanmıştır. Bu artışlar, bazı alanlarda yüzde 30'lara kadar çıkmıştır. Tüm koyun keçi yetiştiricilerini üye yaparak önemli çalışmalar yapan ve bu sene de önemli destekler gelmesi için uğraşan birlik başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Malatya’da görevde olduğu süre boyunca tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Aygül, şu değerlendirmelerde bulundu: “Yaptığımız çalışmalar sonucu 2010’da 51 bin 210 ton olan kuru kayısı üretimi 2011’de 127 bin 300 bin tona, sığır sayısı 101 bin 138’den 125 bin 995’e çıktı. Koyun sayısı yüzde 5 artarak 200 bin 564’ten 210 bin 819’a yükselirken, süt üretimi yüzde 29 artarak 185 bin tondan 239 bin tona çıkmıştır. İlin toplam tarımsal üretim değeri 1 milyar 408 milyon liradan yüzde 29 oranında artış göstererek 1 milyar 822 milyon liraya çıkmıştır. Malatya tarihi için bu rakamlar bir rekoru ifade etmektedir.” şeklinde konuştu.

MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan ise Hamit Aygül’ün kente önemli hizmetlerde bulunduğunu, birçok projeyi başarıyla hayata geçirdiğini söyledi.

Erşan, şunları söyledi: “Kendilerinden çok istifade ettik. Önemli çalışmalar yaparak hayvansal üretimin artmasına yardımcı oldunuz. Yaptığı hizmetler kendisini sürekli Malatya halkına hatırlatacaktır. Yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, her şey için teşekkür ediyorum.“ Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da Hamit Aygül'ün, birliklere her zaman destek sağladığını dile getirdi. Birçok konuda birliklere destek olunduğunu ifade eden Akın, "Bir hafta önce meralara çıkışların 15 Mayıs'ta yapılacağına dair bir yanlış karar alınmıştı. Bu kararın erkene, yani 1 Mayıs tarihine alınması noktasında bizlere destek olan müdürümüze teşekkür ediyoruz." diye konuştu .